Mobile

Nokia N79

Posle više puta odlagane premijere Nokijinog modela N79, konačno možemo da kažemo – vredelo je čekati. Ovaj prelepo dizajnirani monoblok aparat nudi sve što se od jednog modernog telefona može očekivati

Pre svega, tu su nova verzija najrasprostranjenijeg operativnog sistema Symbian i podrška za četvoropojasne GSM i dvopojasne 3G mreže.

Veliki ekran dijagonale 2,4 inča prikazuje 240 x 320 tačaka i 16 miliona boja, a tu je i odlična kamera rezolucije čitavih 5 megapiksela, što će ljubitelji „mobilne fotografije” svakako umeti da cene.

Spisak naprednih mogućnosti ovde se ne završava: Wi-Fi modul omogućuje bežično povezivanje na Internet nezavisno od mobilnog provajdera (npr. u kafićima i kongresnim salama sa hot-spot pristupnim tačkama, čiji se broj iz dana u dan povećava), dok preko GPS prijemnika u svakom trenutku možete dobiti informaciju o vašem položaju na elektronskoj karti; pored stereo FM radio prijemnika, telefon je opremljen i radio odašiljačem preko koga omiljenu muziku možete bežično slati do drugih radio aparata.

Da ne zaboravimo, postoji i 3,5-milimetarski priključak za „obične” slušalice. Pored izuzetno preciznog upravljačkog tastera sa senzorom osetlji-vim na dodir, Nokia N79 nudi i nešto sasvim novo u ovoj klasi Nokijinih aparata: šarolike Xpress-on maskice čiju boju, preko naročitog senzora, telefon de- tektuje i automatski prilagođava kolorne tonove u grafičkom interfejsu.

Zaista neobično i efektno rešenje za potpunu personalizaciju telefona.

Leave a Reply