Mobile

Nokia predstavila lokacijski servis i brend HERE

Nokia je predstavila HERE, lokacijsku Cloud uslugu koja se zasniva na vlastitim mapama, a koja će podržavati više uređaja i operativnih sistema. Sa novim brendom HERE Nokija želi nadahnuti novu generaciju lokacijskih usluga i uređaja koji su iz dana u dan sve važniji korisnicima.

„Korisnici žele izvrsne mape, a HERE uslugom možemo ujediniti Nokijine lokacijske usluge i omogućiti korisnicima da još bolje istražuju i otkrivaju svet oko sebe“, izjavio je Nokijin predsednik uprave, Stephen Elop. Dodaje da uz pomoć HERE usluge mogu proširiti 20-godišnje iskustvo bavljenja lokacijskim uslugama na nove uređaje i operativne sisteme izvan Nokijina sveta.

Nokia je uz predstavljanje Here mapa predstavila i LiveSight uslugu koja je trenutno ekskluzivna za Lumia uređaje putem CityLens aplikacije. LiveSight koristi kompjuterski 3D model gradova sa vrlo izrazitom preciznošću prikaza kako bi bolje odredili položaj onoga što nas zanima i videli gde se tačno nalazi. Sve informacije će se prenositi u realnom vremenu na ekranu vašeg uređaja tako da ćemo na primer moći pronaći prijatelje na koncertu ili gde ste parkirali auto na velikim parkiralištima.

Leave a Reply