Mobile

Nokia predstavlja revolucionarnu uslugu digitalne zabave “Comes With Music”

Na događanju pod nazivom Nokia Remix, održanom juče u Londonu i Singapuru, Nokia je najavila debi svoje nove usluge za digitalnu zabavu Comes With Music koja nudi korisnicima nov način otkrivanja mutike i uživanja u njoj.

Potrošači koji kupe uređaj koji podržava aplikaciju Comes With Music moći će da pretražuju i uživaju u raznolikom muyi;kom katalogu sa međunarodnim, ali i lokalnim izvođačima, sve to na najprirodniji i najspontaniji način, što će dovesti do revolucije u njihovom digitalnom iskustvu glazbe.

Comes with Music presedan je što se tiče vrednosti koja nudi potrošačima, kao i stepena  pogodnosti i prikladnosti, koje ostatak industrije za digitalnu zabavu već pokušava da kopira“, rekao nam je Tero Ojanpera, izvršni potpredsednik i vodeća osoba Nokijina odelenja za zabavu i zajednice.

Preslušavanje muzičkih preporuka potpuno je spontano budući da  korisnici mogu da je preuzmu bez brige o trošku – sloboda i jednostavnost ove usluge je besprimerna. Dodatno, Comes with Music pruža vam neograničeni pristup milionima muzičkih zapisa u katalogu Nokia Music Store, a muzika je nakon preuzimanja samo vaša – jer, ukoliko ne biste mogli da zadržite muziku, ne bi to bila nikakva revolucija“.

Comes with Music nudi vam jednogodišnji neograničeni pristup celom katalogu Nokia Music Store, a korisnici na isteku te godine mogu da zadrže svu preuzetu muziku kako bi nesmetano nastavili da uživaju u svojoj mutičkoj zbirci. Aplikacija Comes with Music biće dostupna u mnoštvu Nokijinih uređaja, uključujući i novu Nokiju 5800 XpressMusic – takođe predstavljenu juče, kao i u uređajima Nokia N95 8GB i Nokia 5310 XpressMusic. Sa više od 10 miliona prodanih primeraka od predstavljanja prošle godine, Nokia 5310 XpressMusic je najprodavaniji muzičiki telefon na svetu.

EMI grupa pridružila se kao poslednji veliki muzički distributer koji podržava aplikaciju Comes with Music.

“Sa predstavljanjem Nokijinog Comes With Music, ljubitelji muzike sada imaju novi način istraživanja i uživanja u muzici iz EMI kataloga, a naši izvođači imaju snažan novi način da dopru do svojih obožavaoca,” rekao je Douglas Merrill, predsednik za digitalno poslovanje EMI Music. “Ohrabrujući otkrivanje muzike na inovativan način u user-friendly okruženju, Comes With Music nastavlja sa eksperimentiranjem u muzičkoj industriji”.

Comes With Music će da  sadrži fantastičnu selekciju nezavisnih izvođača, zahvaljujući dogovorima sa The Orchard (NASD:ORCD), Ministry of Sound, PIAS i Pinnacle. Te kuće sada su u društvu diskografskih kuća Universal Music Group, Sony BMG Music Entertainment i Warner Music Group, koje već podržavaju Comes with Music. Nokia je takođe osigurala izdavačka prava od kompanija CELAS za EMI Music Publishing, GEMA za Sony/ATV Music Publishing, SACEM za Universal Music Publishing, te MCPS-PRS.

Tržište Ujedinjenog Kraljevstva biće prvo koje će ponuditi Comes With Music, a prodaja će započeti 16. oktobra 2008. Očekuje se da će Nokia 5800 XpressMusic Comes With Music stajati 129,95 britanskih funti a korisnici se mogu prijaviti  kod Carphone Warehouse na http://www.carphonewarehouse.com

Leave a Reply