Mobile

Nokia proširuje društveni internet i pojačava muzičko iskustvo

Danas su u okviru „Nokia World“ događaja, godičnjeg glavnog događaja za sve zaljubljenike u mobilnu telefoniju, predstavljeni novi Nokia uređaji. Zajedno sa nedavnim novinama iz kompanije Nokia – Nokia Money, Nokia Booklet 3G, Nokia 5230 i Nokia 5800 Navigation Edition – Nokia proširuje mogućnosti koje korisnicima mogu dati nove načine kako da organizuju svoje poslovne i privatne obaveze, proširuje postojeće i otvara nove pravce pogleda na svet .

Nokia N97 - Open

Oli-Peka Kalasvuo, izvršni direktor kompanije Nokia, rekao je: „Nokia teži da nove mogućnosti i inovacije učini dostupnim svima. To činimo putem povećanog broja partnerstava sa svetskim liderima u okviru mnogih oblasti. Ponosni smo da budemo nosioci promena u oblasti smart telefona, pa i više od toga, a najbolji dokaz za to jesu nokia N900 i Nokia Booklet 3G, dva izvanredna primera kako se svet menja i kako Nokia vodi te promene u ovim oblastima.“

Otvarajući novo poglavlje u korišćenju interenta, Nokia je objavila nove, dodatne, mogućnosti putem Ovi servisa u vidu „lifecasting“ opcije, kroz partnerstvo sa najvećom svetskom društvenom mrežom Fejsbuk. Ova opcija će korisnicima omogućiti da na Fejsbuk direktno postave svoj status i lokaciju putem mobilnog uređaja. Ova opcija će omogućiti mnogo više od običnog ažuriranja stausa – ideja je uspostavljanje sadržajnije i prisnijie veze među korisnicima društvene mreže, uključivanjem novih vidova komunikacije.

„Lifecasting“ opcija će svoju premeijeru imati na novom modelu Nokia N97 mini, nasledniku uspešnog modela N97. Dizajnirana sa izraženom društvenom crtom, orijentisana ka stilu, Nokia N97 mini predstavlja manji mobilni računar. Kućište je izrađeno od stilizovanog metala sa 3,2 inčnim ekranom osetljivim na dodir, QWERTY tastaturom i u potpunosti prilagodljivim ekranom koji kada se radi o Nokia N97 mini prestavlja nešto zaista autentično. Nokia N97 mini predstavlja istinski lični doživljaj internet iskustva koji se temelji na jedinstvenom dizajnu sada već čuvene Nokia N97.

Džonas Gest, potpredsednik kompanije Nokia za N seriju istakao je: „Ovaj uređaj dizajniran je za potpuno novu kategoriju, društveni internet, i omogućava jednostavniju komunikaciju između ljudi i mesta. Uz pomoć pojednostavljenog načina dodavanja sadržaja, Nokia N97 mini i Ovi su već zakoračili u sledeće razdoblje u korišćenju personalizovanog interneta.“

„Lifecasting“ opcija biće dostupna kod oba modela Nokia mobilnih telefona, kako N97 tako i N97 mini, posredstvom Nokia Beta Labs. Model Nokia N97 mini zasnovan je na softveru koji će biti dostupan od oktobra., a koji će takođe biti dostupan i za model N97. Novi softver garantuje neponovljivo iskustvo, uključujući i nov opseg vidžeta koje možete podesiti na ekranu uređaja, a kao poseban dodatak tu je i poboljšanje u vidu brzog listanja sadržaja.

Nokia N97 mini osnažena je i novim Ovi mapama koje će korisnicima olakšati snalaženje u prostoru. Prateći trend globalne navigacije za pešake, Nokia N97 mini omogućuje svojim korisnicima pristup na Lonely Planeta, Michelin, Wcites, pretvarajući N97 mini u mobilnog savetnika korisnicima.

Korisnici mogu prilagoditi ekran svog uređaja sa hiljadama najrazličitijih aplikacija koje mogu pronaći u Ovi radnjama. Uz pomoć igrica, spotova, i mnogih administrativnih usluga, Ovi radnja je najjednostavije mesto da korisnici obogate svoj mobilni uređaj. Očekuje se da se Nokia N97 mini nađe na tržištu početkom oktobra sa prosečnom cenom od 450 evra bez poreza.

Leave a Reply