Mobile

Nokia proširuje ponudu telefona

Kompanija “Microsoft” najavila je lansiranje više modela mobilnih telefona nove generacije, među kojima je i “Nokia 215“, čija je prodajna cena 29 USD.

Od kada je “Microsoft” kupio kompaniju “Nokia” 2013. godine, ime tog brenda je počelo malo po malo da nestaje, a zamenjivali su ga smartfoni iz linije “lumia”.

“Microsoft” međutim, novim jeftinim uređajem planira da privuče korisnike u predelima sveta gde ima malo izvora snabdevanja električnom energijom.

“Nokia 215”, osim povoljne cene, ima i rekordnu autonomiju funkcionisanja, i to 29 dana kada se ne upotrebljava i 20 dana ukoliko se preko uređaja komunicira.

Pošto taj telefon služi gotovo samo za telefoniranje, konekcija s internetom je veoma ograničena, tako da ne postoje šanse da se baterija bez razloga isprazni.

Iako su Afrika ili Indija glavna tržišta na koje cilja “Nokia 215”, ime i izgled telefona su izazvali nostalgiju kod korisnika uređaja te marke u zapadnim zemljama koji su videli u novom telefonu vrstu renesanse čuvenog uređaja “Nokia 3310“.

Leave a Reply