Mobile

Nokia X android na novoj promo fotki

Od prve vest ida će Nokia proizvoditi i Android telefone, mnogi su se obradovali. Taj san se može ostvariti već u narednim nedeljama, iako ne sasvim na način  na koji su se mnogi od nas nadali .

Nokia X je procurela nekoliko puta, pokazujući nam se kao Android low-end uređaj koji i nije baš na nivou Nokia reputacije. Današnja procurela fotka daje nam dobar pogled na zelenu varijantu uređaja, kao što možete videti u procureloj promo fotki ispod.

Nokia_X

Od prve glasine do sada, mnogi su razočarani low-end specifikacijama uređaja. Nokia X će navodno imati WVGA ekran dijagonale  4inča, slabašni Snapdragon  dual-core  na1 GHz procesor, 512 MB RAM-a, 4GB prostora za podatke proširivo putem microSD-a, 5 megapikselnu kameru i 1500 mAh bateriju. Tu je stvarno ispodprosečno za današnje Android standarde, osim činjenice da izgleda poput mnogih Nokia Lumia telefone koje odlikuje zanimljivi dizajn i robusnost izrade.

Na softverske strane, Nokia X je zasnovana na posebnoj verziji Android koja će uključivati ​​Nokijine vlastite aplikacije i spostveni  App Store. Jedina prednost može biti što će telefon biti dostupan u šest živih boja, kao što su ovi zeleni na slici gore. izvor: AndroidRevija.com

Leave a Reply