Mobile

Nokia X7 u najavi

Do ovogodišnjeg Nokijinog događaja na kojem će predstaviti najvažnije novosti za naredni period ostao je još samo jedan dan, a već imamo priliku da vidimo nešto novo. Nakon nekoliko glasina o modelu X7 o kojima smo već pisali imamo priliku da vidimo kratki video klip u kojem su predstavljeni ne samo X7, nego i nove Symbian karakteristike. Recimo, tvrdi se da je Web pretraživač do 3 puta brži od prethodnika, interfejs je sređeniji, lepršaviji u smislu brzine, ima potpuno nove ikonice, a UI je toliko poboljšan, da jedva čekamo da vidimo sve u praksi.

Nokia X7 ima displej od veeelikiiih 4 inča, sa Clear Black tehnologijom, sa kojom smo se upoznali na modelu C7, kameru rezolucije 8 MPix sa blicem i HD video zapisom, metalno zakrivljeno kućište i gomilu memorije za aplikacije i multimediju. Ekranska QWERTY tastatura mnogo je bolja i lakša za kucanje, a u okviru Web pretraživača omogućeno je i zumiranje sadržaja prostim razvlačenjem, odnosno širenjem ekrana (pogledajte video).

Video je napravljen za promotivnu kampanju britanske “3″ mreže i ostaje nam još samo da sačekamo sutrašnju konferenciju, kako bismo se uverili u sve detalje i nove karakteristike Symbiana. Iako kasni, Nokija bi sebi mogla da kupi dosta vremena i korisnika dok ne pređe u potpunosti na WP7 platformu, što se očekuje najranije do kraja godine. (Mi2Mobile)

Leave a Reply