Mobile

Nova Tegra Zone aplikacija optimizovane mobilne igre

NVIDIA je danas najavila da je Tegra Zone aplikacija oživela na Android tržištu i da predstavlja najvažniju destinaciju za korisnike najnaprednijih igara za njihove super telefone ili tablete koje pokreće NVIDIA Tegra 2 mobilni super čip.

Ova besplatna aplikacija nudi izabrane igre optimizovane za Tegra procesore, kao i profesionalne opise igara, slike iz igara u visoko j rezoluciji, HD video trejlere, video prikaze igara i zanimljivosti ‘iza scene’. Prodaja i distribucija izabranih igara su upotpunjene zahvaljujući  Google Android Marketu.

Igre na Tegra Zone aplikaciji su posebno unapređene za uređaje koje pokreću Tegra 2 super-čipovi, i takođe su realističnije i interaktivnije.  Među izabranim naslovima našli su se Dungeon Defenders: First Wave Deluxe HD, prva igra dostupna na Android tržištu zasnovana na Unreal Engine 3 tehnologiji; Samurai II: Vengeance; i Galaxy on Fire 2 THD. Potpuna lista nalazi se na dnu teksta.

Predstavljan tokom poslednjih sedam meseci kao deo mnogih super telefona i tableta, Tegra 2 super čip nailazi na sve veće tržište, naročito među zainteresovanima za igre namenjene mobilnim uređajima čiji je kvalitet uporedljiv sa naslovima sa konzola.  Napravljen je od prvih svetskih mobilnih dvojezgarnih procesora – što omogućuje najbolje web iskustvo, sa do dva puta bržom pretragom interneta i podrškom za Adobe Flash Player hardverskoubrzanje za procesore i mogućnost za neprevaziđeni multitasking. Takođe uključuje NVIDIA GeForce procesor – koji obezbeđuje izuzetno bogato vizuelno iskustvo i kvalitet igara uporedljiv sa iskustvom koje imamo na konzolama.

Ključne karakteristike Tegra Zone aplikacije

Prve igre unapređene Tegra super čipovima uključuju:

·       Samurai II: Vengeance,  razvijena od strane kompanije MADFINGER Games:  hack-and-slash akciona igre sa stilizovanom manga grafikom koju karakterišu brzina i dosta krvi. Uporediv sa sličnim naslovima sa konzola,  Samurai II: Vengeance koristi prednost sirove procesorske snage Tegre 2 sa četiri puta većom rezolucijom teksture likova, većom geometrijom za realističnije slike i kompletno redizajniranim pokretima obaranja protivnika.

·       Dungeon Defenders: First Wave Deluxe HD, razvijena od strane kompanije  Trendy Entertainment: kombinuje dubinu strateških igara sa građenjem likova, u prelepo stilizovanom  animiranom bajkovitom okruženju. Verzija koja je unapređena Tegrom uključuje dinamične šeme osvetljenja i napredne efekte u post-produkciji, kao i isti broj mapa i nivoa kao na PC-ju i Sony PlayStation 3 (PS3) verziji. Zahvaljujući grafičkim mogućnostima koje obezbeđuje Tegra 2, igrači se mogu priključiti u igre sa više igrača, na više platformi kao što su super telefoni, tableti, računari i PS3 konzole.

·       Galaxy on Fire 2 THD, razvijena od strane kompanije Fishlabs: Epska  naučno-fantastična avantura sa spektakularnom akcijom, upečatljivom pričom i slobodom igranja kojoj nema ravne po dubini i složenosti, po prvi put dostupnoj na Android tržištu. Verzija unapređena Tegra super čipom čini da akcija teče uz konzistentnu  brzinu smenjivanja frejmova i uključuje svemirske brodove sa više detalja i mnogo većim kvalitetom teksture.

·       Backbreaker THD, razvijena od strane kompanije Natural Motion: Intenzivno fudbalsko iskustvo koje izgleda još bolje i koje je interaktivnije kada je unapređeno Tegra 2 procesorom. Ovu verziju odlikuju tekstura visokog kvaliteta, kako likova tako i terena i stadiona i bogatiji sadržaj kao što je ponovno gledanje odigranog u realnom vremenu na “Jumbotron” ekranu za rezultate. Takođe potražite realistične efekte senki i dinamične efekte osvetljenja kao što su odsaji.

·       Fruit Ninja THD, razvijena od strane kompanije Halfbrick Studios: Sočna akciona igra gnječenja, prskanja i gađanja voćem.  Verzija unapređena Tegra 2 super čipom je poslednja verzija najprodavanije igre i sa dodatkom posebnih grafičkih detalja i efekata, uključujući rafiniranije ivice voćki, više geometrije i realističnije senke i osvetljenje.

·       Vendetta Online, razvijena od strane kompanije Guild Software: Borba u 3D prostoru, onlajn igra sa ogroman broj igrača koji imaju različite uloge (MMORPG) koja dozvoljava interakciju hiljada igrača kao pilota svemirskih letelica u jednom univerzumu, po prvi put dostupna na mobilnim uređajima. Verzija unapređena Tegra 2 super čipom je prva svemirska MMO koja može da se igra sa više platformi i koja omogućava igranje sa PC-ja ili nekog mobilnog uređaja u okviru istog univerzuma.

·       Monster Madness, razvijena od strane komapnije SouthPeak Games: Jedna od boljih igara sa dosta akcije/pucanja u kojoj se 4 igrača bori protiv invazije čudovišta borbom prsa u prsa. Ova igra koristi NVIDIA PhysX® tehnologiju za realistične fizičke efekte unutar igre.Verzija unapređena Tegra super čipom je u svakom pogledu grafički identična verziji za konzolu.

·       Hardwood Solitaire IV, razvijena od strane Silver Creek Entertainment: Prelep prikaz 10 standardnih Solitaire igara. Adaptirana sa PC i Xbox 360 verzija, verzija unapređena Tegra super čipom inkorporira osvtljenje  i senke u odnosu na okruženje u realnom vremenu i uključuje teksture visoke rezolucije od 1080p za lica i naličjakarata.

NVIDIA je blisko sarađivala sa programerima za igre kako bi unapredila igre za Tegra 2 super čip, donoseći funkcije kao što su:

·       Veći realizam: povećanje geometrijskih detalja, teksture i kompleksni šejderi veće rezolucije, osvetljenje i senke.

·       Veća interaktivnost: veći broj karaktera na ekranu i veći broj nezavisnih animacija

·       Dodatni izazovi: napredno procesiranje veštačke inteligencije, kompleksni menadžment okruženja i igrača

·       Poboljšana igrivost: više nivoa i više opreme za karaktere da ih koriste

·       Bolja igrivost i poboljšano iskustvo kupovanja u igrama

Leave a Reply