create app
Mobile

Novi alati za Windows Phone programere

Kompanija Microsoft, predstavila je na svom Windows Phone Developer Blogu novi set alata, kreiranih da povećaju produktivnost i prošire mogućnosti za programere koji razvijaju proizvode za Windows Phone.

Novi alati za razvijanje prvih aplikacija

Odgovarajući na mnoge zanimljive ideje za razvoj aplikacija od strane korisnika koji ne vladaju veštinama kodiranja i ne snalaze se u korišćenju standardnih alata, u kompaniji Microsoft su razvili beta verziju alata pod nazivom Windows Phone App Studio.

U pitanju je besplatan alat koji se nalazi na veb stranici i omogućava brzo sprovođenje ideja u delo pomoću velikoh broja unapred pripremljenih šablona u koje je potrebno samo ubaciti tekst, fotografije, željeni dizajn i veb sadržaj. Za ovako jednostavan način kreiranja aplikacija, potrebno je samo posedovati Microsoft nalog i željeni sadržaj, dok će Windows Phone App Studio obaviti ostatak posla. Nakon završenog kreiranja, programeri mogu podeliti svoju aplikaciju putem Windows Phone Store-a.

create app

Od nedavno, Microsoft je pojednostavljen i proces registracije telefona za Windows Phone programere. U ovom trenutku, svi programeri mogu da registruju jedan telefon i postave do dve aplikacije. Ukoliko programeri poseduju Development Centar nalog, tada im je na raspolaganju registracija do tri telefona a sa svakog od njih mogu postaviti do 10 aplikacija.

Za objavljivanje aplikacija na Windows Phone Store-u, potrebno je posedovati Development Centarnalog koji će do 26. avgusta ove godine, tokom trajanja “Summer brake” akcije koštati svega 19 američkih dolara na godišnjem nivou. Plaćanje je moguće i u lokalnim valutama o čemu je više detalja dostupno ovde.

Osim registracije, programerima je na raspolaganju i pojednostavljna tehnička podrška pomoću koje je sada moguće uživo četovati sa predstavnikom Microsofta. Novi čet je dostupan za sva tržišta na engleskom i kineskom govornom područiju od 8 do 20 časova po centralno-američkom vremenu. Takođe, problemi se mogu lakše prijaviti pomoću “Support” tiketa kojije jednostavan za upotrebu.

Nastavljen je rast Windows Phone transakcija

Trend rasta učešća Windows Phone uređaja na svetskom tržištu je nastavljen. U poslednjih manje od šest meseci, zabeleženo je novih milijardu transakcija. Poređenja radi, prethodnih milijardu transakcija je zabeleženo za petostruko više vremena.

Leave a Reply