Mobile

Novi Siemens Gigaset SL780 i novi Quick Sync softver

Novi vrhunski model Siemens Gigaset SL780 posebno je praktičan zbog velikog ekrana u boji i precizne metalne tastature. Uz vizuelne prednosti nudi i impresivnu kvalitet zvuka bilo kroz slušalicu ili u hands free varijanti, te mogućnost podešavanja glasnoće na bočnim tasterima. Ono što ga čini vrlo profesionalnim je njegov imenik u koji stane čak do 500 kontakata.

Siemens Gigaset SL780 ima još puno prednosti kao što su personalizacija slikama i melodijama koju mu omogućuje novi Gigaset QuickSync 4.0 softver.

Uz ovaj softver korisnici Gigaseta SL780 kao i drugih Gigaset telefona mogu prebacivati na telefon fotografije u raznim formatima, te ih koristiti za slide show, screen saver ili ih povezati sa sačuvanim brojevima (CLIP funkcija). Podjednako je jednostavno i podešavati, te prebacivati melodije zvona – na primer u MP3 formatu. Nova verzija softvera takođe omogućava sinhronizaciju Outlook foldera, te usuglašavanje više slušalica odjednom. Za Gigaset SL780 bez novog QuickSync 4.0 softvera, softver je dostupan na www.gigaset.com/quicksync zajedno sa nadogradnjom ugrađenog softvera.

Za prilagođavanje kućnog telefona ličnim potrebama i željama – dovoljan je tek klik miša, zahvaljujući novom Gigaset software QuickSync 4.0. Korisnici mogu prebacivati slike i melodije zvona vrlo brzo sa PCa na telefon. Osim BMP zapisa, takođe su podržani JPEG i GIF. Ukoliko se lične fotografije povežu sa imenima i podacima sačuvanim u imeniku, biće prikazane na ekranu prilikom poziva (CLIP funkcija). Sa pozivaocem  ili grupom mogu se povezati i različite boje kako bi se olakšalo brzo vizuelno prepoznavanje pozivaoca. Ukoliko neko iz definisane grupe nazove, gornji deo ekrana menja se u odabranu boju (Color CLIP). Funkcija je raspoloživa u 6 boja.

Gigaset QuickSync 4.0 se može koristiti za brzo kreiranje manjeg slide showa koji se može prebaciti na telefon, pretvarajući na taj način Gigasetov ekran u elektronski okvir za slike. Spremljene fotografije mogu se koristiti i kao screen saver za slušalice. Ako se slike prebacuju putem Bluetootha (serijski profil) ili USBa, kako bi uštedio prostor za čuvanje novi softver smanjuje sve slike na 240×320 piksela (za screensaver) ili na 240×130 piksela (za Picture CLIP). Kao rezultat moguće je sačuvati oko 100 slika u slobodnu memoriju (3MB).

Zahvaljujući Gigaset QuickSync 4.0, telefon zvoni melodijom koja odgovara korisnikovu ukusu. Novi softver može procesuirati sve uobičajene muzičke formate koji se inače slušaju na PCu i koji nisu pravno zaštićeni.

Gigaset QuickSync 4.0 takođe omogućava da su unosi u imeniku uvek ažurirani sinhronizacijom sa Outlookom. Nova softver verzija dopušta izbor i sinhronizaciju zasebnih adresa. Više slušalica mogu se istovremeno data uskladiti, što omogućava npr. ažuriranje privatnih i poslovnih kontakata na različitim slušalicama.

Ovaj softver nije kompatibilan samo s telefonom SL780 već i drugim Gigaset bežičnim telefonima.
Za nadogradnju telefona koji nemaju najnoviji ugrađeni softver, novi Gigaset QuickSync 4.0 može se besplatno preuzeti Ili nadograditi na www.gigaset.com/quicksync.

Leave a Reply