toshiba-encore
Mobile

Novi Toshiba Encore tablet računar

Toshiba Evropa GmbH danas je predstavila svoji novi Encore tablet računar – potpuno optimizovan za Windows 8.1, sa ugrađenim karakteristikama i aplikacijama i za produktivnost i za zabavu, ovaj ultra prenosivi tablet računar je idealan za korisnike i profesionalce koji žele savršene uslove za rad, zabavu i razmenu sadržaja u jednom uređaju.

,,Granica između upotrebe u poslovne i zabavne svrhe je sve manja, tako da uređaji treba da ponude višestruke mogućnosti kako bi zadovoljili sve potrebe’’, kaže Adrijan Vazdar, biznis menadžer u kompaniji Toshiba Evropa GmbH. ,,Sa Encore tabletom, korisnici mogu da očekuju kompletan PC doživljaj na tabletu od 8 inča – uključujući bogat i obiman program Windows 8.1 koji zadovoljava različite profesionalne i privatne potrebe tokom celog dana.’’

,,Toshiba nastavlja sa inovacijama u oblasti ekrana osetljivih na dodir i maksimalno koristi sve mogućnosti Windowsa 8’’, kaže Džordan Krisafidis, potpredsednik za marketing kompanije Microsoft Corp. ,,Radujemo se saradnji sa Toshibom na lansiranju Windowsa 8.1 i činjenici da će korisnici širom sveta uskoro uživati u upotrebi ovog uređaja.’’

toshiba-encore

Jednostavan za držanje i upotrebu jednom rukom

Uz izražajan stil i izdržljiv, ergonomičan dizajn, Encore je optimizovan za upotrebu u portet režimu rada i jednostavan za držanje u jednoj ruci. Svi zvučnici, mikrofoni i kamere su smešteni unutar oblasti gde se tablet najčešće drži, tako da korisnici mogu sa lakoćom da koriste ekran osetljiv na dodir za rad više prstiju, slušaju muziku, pave fotografije ili obavljaju Skype pozive bez uticaja na performanse. Tanak i lagan dizajn je idealan za korisnike koji žele da čitaju elektronske knjige ili gledaju filmove u pokretu.

Funkcije za produktivnost u pokretu

Zahvaljujući kompletnoj verziji programa Microsoft Office Home & Student 2013, korisnici mogu da rade u većini programa koje već poznaju na bilo kom mestu i koriste Encore kao dodatak svom primarnom računaru. Kompletne verzije programa Word 2013, Excel 2013, PowerPoint 2013 i OneNote 2013 podstiču kreativnost u pokretu, bilo da je u pitanju čitanje, uređivanje, kreiranje ili razmena dokumenata i prezentacija. Sedam GB besplatnog onlajn SkyDrive prostora za skladištenje podataka podrazumeva čuvanje dokumenata u klaudu radi brzog pristupa i sinhronizacije sa drugim Windows uređajima. Isto tako, opciona Bluetooth® tastatura se jednostavno priključuje radi dodatne udobnosti pri korišćenju. Zasnovan na najnovijoj Intel® Atom™ arhitekturi, Toshiba Encore pruža brze i nesmetane performanse za veću produktivnost i kreativnost u pokretu.

Uvek spreman za rad i u toku sa trendovima

Toshiba Encore odlikuje se velikom brzinom reakcije i spreman je za rad u svakom trenutku. InstantGo tehnologija podrzumeva da se Encore pokreće iz režima mirovanja tako da je skoro odmah spreman za upotrebu. Čak i dok je u mirovanju, ovaj tablet računar održava konekciju sa mrežom i automatski vrši sinhronizaciju, tako da se sadržaj konstantno osvežava i unapređuje. Zahvaljujući manjem utrošku energije i dužem trajanju baterije, Toshiba Encore je efikasan u pokretu.

Brojne aplikacije i funkcije za zabavu na bilo kom mestu

Sa kristalno jasnim AutoBrite™ displejem od 20,32cm (8 inča), moćnom funkcijom Dolby® Digital Plus 1 uz stereo zvučnike visokog kvaliteta i ultra brz Wi-Fi®, Toshiba Encore je napravljen za zabavu u pokretu. Microsoft Xbox je instalirana aplikacija koja omogućava besplatno strimovanje muzike u periodu od 90 dana i neograničen pristup ponudi od 30 miliona pesama kao i odabranim besplatnim Xbox igrama. Korisnici čak mogu da razmenjuju omiljene sadržaje između ekrana pretvaranjem tableta u drugi displej za Xbox 360 ili Xbox One, koristeći Xbox SmartGlass. Zahvaljujući novom Internet Exploreru 11, pretraživanje interneta na celom ekranu je takođe mnogo brže. Ovaj program je optimizovan za tablete i ekrane osetljive na dodir, tako da je lakše otvarati internet stranice i emitovati video materijal na displeju od 20,32cm (8 inča).

Optimizovan za Skype, Toshiba Encore takođe dolazi sa naprednim funkcijama kamere i duplim mikrofonom sa beam-forming tehnologijom za smanjenje buke radi veće jasnoće zvuka tokom poziva. Uređaj ima ugrađenu kameru od 8.0MP sa zadnje i 2.0MP sa prednje strane za kristalno jasne video pozive u pokretu, pravljenje fotografija i kreiranje video materijala za razmenu sa porodicom i prijateljima. Opcije konkecije uključuju mikro-USB za prenos podataka, mikro-HDMI® za konekciju na veće ekrane kod kuće ili na sastanku i mikro-SD ulaz za proširenje prostora za skladištenje podataka ili razmenu sadržaja sa drugim uređajima.

Novi Encore iz Toshibe će biti dostupan u Evropi u četvrtom kvartalu 2013. godine.

Toshiba Encore tablet:

AutoBrite™ 1280 x 800 HFFS LCD displej sa širokim uglom gledanja od 20,32cm (8 inča) sa podrškom za rad 5 prstiju
najnovija Intel® Atom™ arhitektura
2GB LPDDR3 memorija
Intel® HD grafika
ugrađen Microsoft Office Home & Student 2013
do 64GB eMMC
konkecija u stanju mirovanja (InstantGo)
konekcija: 1x Micro-USB 2.0, 1x Micro-HDMI®, Micro-SD (do 64GB), dual-band 802.11 a/b/g/n i Bluetooth® 4.0, 3.5mm kombo džek za slušalice/mikrofon
stereo zvučnici visokog kvaliteta sa Dolby® Digital Plusi
2.0MP kamera (1080p) sa prednje i 8.0MP (1080p) sa zadnje strane
dupli mikrofon sa beam-forming tehnologijom
ugrađen GPS
Trajanje baterije: do 72 sati
OS: Windows 8.1
boja: svetlozlatna
dimenzije: 213 x 136 x 10,68 mm

Leave a Reply