Internet · Mobile

Novi WAP portal Telenora

Telenor je pustio u rad novi WAP portal kreiran tako da iskoristi sve prednosti koje donosi brzi razvoj tehnologije: sve više telefona sa kolor displejima, sve veće dimenzije displeja, brži prenos podataka dostupan preko GPRS tehnologije. Po prvi put kroz WAP portal Telenor korisnicima dostupni su WAP sadržaji u koloru.

Međutim, nisu samo sličice i sadržaji u boji ono što čini novi Telenor WAP sajt posebnim i drugačijim. Pored onih starih i proverenih, tu je i mnogo novih sadržaja, pri čemu smo posebnu pažnju posvetili njihovoj dobroj i preglednoj organizaciji, što garantuje prijatno «surfovanje». WAP portal je «inteligentno» koncipiran – on sam prepoznaje mogućnosti modela telefona koji mu pristupa i prikazuje mu odgovarajuću (kolor ili crno belu) verziju WAP stranica.

Sadržaji na WAP portalu organizovani su u devet kategorija:
TELENOR – Sve o Telenoru, servisima i uslugama, paketima, roamingu… na jednom mestu. Putem ove kategorije možete da proverite trenutno stanje na Vašem PostPaid računu, učestvovati u SMS anketi, pročitati novosti iz mreže, saznati lokacije korisničkih servisa.

DANAS – Ova kategorija omogućava Vam da pristupite svi dnevno aktuelnim događajima, a koji se odnose na vesti iz zemlje i sveta, ekonomiju, politiku, a u okviru ove kategorija proverite aktuelnu kursnu listu ili pak pročitate TV program namenjen za današnji dan.

IZLOG – Multimedijalna prodavnica u okviru WAP portala nudi Vam mogućnost kupovine različitog sadržaja poput kolor slika, animacija, melodija i zvučnih efekata, video klipova, igrica, tema, aplikacija, a broj kategorija i dostupnih servisa se konstantno uvećava.

SPORT – Aktuelni dnevni i nedeljni sportski događaji, zajedno sa kvotama, zanimljivostima i pregledima informacija različitih sportova, mogu se pronaći u okviru ove kategorije koja se konstantno ažurira.

LIFESTYLE – Rubrika koja Vam nudi informacije poput pregleda klubova, restorana, kafića, zajedno sa njihovim ponudama i kritikama. U okviru LIFESTYLE kategorije možete da pronađete aktuelan horoskop, informacije o putovanjima… Pored navedenih rubrika, imate priliku i da se informišete o večernjim izlascima.

KULTURA – Kategorija koja će Vam pružiti niz zanimljivih i interesantnih informacija poput bioskopskog i pozorišnog repertoara, novosti u bioskopima i recenzije filmova.

NAVIGATOR – Rubrika poput ove, omogućiće Vam potpunu mobilnost, jer ćete od sada biti u prilici da dobijete listu najvažnijih brojeva telefona u preko 40 gradova Srbije, sa mogućnošću direktnog pozivanja ovih brojeva! Takođe, u ovoj rubrike možete saznati i red letenja aerodroma Beograd, dobiti informacije o stanju na putevima ili pak ostaviti mali oglas. Informacije o bankama, ekspoziturama i kontakt telefonima sigurno Vam mogu pomoći u održavanju kontakta sa Vašom bankom.

KOMUNIKATOR – Objedinjena komunikacija omogućiće Vam da u okviru ove kategorije primate i šaljete mailove svuda u svetu, ali isto tako i da se priključite u WAP pričaonicu sa ostalim posetiocima portala.

MOJ WAP – Pesonalizovana stranica napravljena upravo za Vaše potrebe. Ukoliko želite brzi pristup informacijama, onda možete odabrati željene linkove i grupisati ih u ovu kategoriju. Na taj način, WAP portal biće napravljen po Vašoj potrebi.

POMOĆ I PODRŠKA – Rubrika u kojoj je moguće pristupiti bazi znanja, odnosno pročitati informacije o WAP Portalu, osnovnim pojmovima, ali isto tako i videti listu najčešće postavljenih pitanja. Pored osnovnih podataka, ova kategorija nudi Vam i mogućnost da saznate na koje je sve načine moguće podestiti parametre za pojedine napredne servise.

WAP portal dostupan Vam je na dobro poznatoj adresi http://wap.telenor.co.yu

Leave a Reply