Google Android · Mobile

NVIDIA i Samsung predstavili Galaxy Tab 10.1 Honeycomb tablet

NVIDIA i Samsung Electronics su predstavili su Galaxy Tab 10.1, tablet sa 10.1 inčnim ekranom koji koristi NVIDIA® Tegra™ 2 mobilni super čip sa kojim će moći da iskoristi sve mogućnosti Android 3.0 (takođe poznatog pod imenom Honeycomb) korisničkog interfejsa.

Dok je prethodni 7-inčni GALAXY Tab predstavio Android za tablete, novi Galaxy Tab 10.1 tablet optimizuje iskustvo ‘zabave u pokretu’. Poseduje Tegra 2 dvojezgarni centralni procesor i grafički procesor za brže pretraživanje interneta, brži odziv i generalno bolje performanse.

Galaxy Tab 10.1 koristi Tegra 2 čip za pokretanje Honeycomb sistema, prvog korisničkog interfejsa koji koristi grafički procesor i koji je dizajniran za tablete i ostale uređaje sa velikim ekranom.

Novi Samsung tablet sa Tegra 2 čipom omogućava korisnicima da se upuste u multitasking, brzo pretražuju internet bez čekanja na renderovanje stranica i Flash sadržaja, uživaju u igranju igara visokog kvaliteta kao na konzolama i HD filmovima.

“Naš prvi GALAXY Tab je uspešno definisao novu generaciju Android tableta,” izjavio je Hjungmon Noh, podpredsednik za R&D Strategy Group, kompanije Samsung. “Sarađivali smo sa kompanijom NVIDIA kako bismo ponovo podigli uloge. Samsung Galaxy Tab 10.1, sa Honeycomb sistemom i Tegra 2 procesorom, omogućava optimalnu zabavu i multimedijalno iskustvo bez kompromisa po pitanju mobilnosti, po čemu je Samsung poznat.”

“Samsungov najnoviji tablet sa Tegra 2 mobilnim super čipom i Honeycomb sistemom je odličan primer onoga što očekujemo od jedne od najinovativnijih kompanija na svetu,” izjavio je Majkl Rejfild, generalni menadžer za mobilne poslove kompanije NVIDIA.

Kompanije se, takođe, udružuju kako bi donele i novi super telefon baziran na Android platformi sa dvojezgarnim procesorom,kako bi korisnici uživali u do sada neviđenom iskustvu.

Leave a Reply