Mobile

NVIDIA i Samsung proširuju familiju GALAXY telefona novim GALAXY R modelom

NVIDIA i Samsung Electronics su predstavili najnoviji GALAXY telefon, GALAXY R, koji poseduje ekran od 4.19inča, NVIDIA® Tegra™ 2 mobilni superčip i Android operativni sistem u verziji 2.3 (takođe poznatoj pod imenom Gingerbread). Samsung GALAXY supertelefoni su jedni od najpopularnijih modela širom sveta.

GALAXY R pruža još većem broju korisnika mogućnost uživanja u jedinstvenom sadržaju zahvaljujući Tegri, prvom dvojezgrarnom mobilnom procesoru na svetu. GALAXY R takođe poseduje GeForce™ grafički procesor za brzo surfovanje internetom uz hardverski ubrzan Adobe Flash plejer, podršku za HD video u punoj rezoluciji i igranje igara koje poseduju kvalitet naslova sa konzola.

Koristeći GALAXY R korisnici mogu efikasno koristiti veliki broj aplikacija istovremeno, surfovati internetom još brže zahvaljujući bržem učitavanju stranica i Flash sadržaja ili HD filmovima. Uz sve to takođe mogu igrati  igre koje su optimizovane za Tegra uređaje uz pomoć Tegra Zone aplikacije na Android marketu.

“Samsungov najnoviji supertelefon pokazuje multimedijalnu snagu Tegra procesora i sjajan je primer onoga što korinići očekuju od jednog od najvećih proizvođača mobilnih telefona”, izjavio je Michael Rayfield, generalni menadžer za mobilne uređaje u kompaniji NVIDIA.

Karakteristike GALAXY R modela:

·                     Tegra 2 superčip

·                     4.19″ WVGA Super Clear LCD ekran osetljiv na dodir

·                     Android 2.3 (Gingerbread) operativni sistem

·                     Snimanje videa u 720p HD kvalitetu i reprodukcija 1080p Full HD videa (Divx, WMV, MP4, H.264 B/P)

·                     Ugrađenih 8GB memorije i podrška za MicroSD kartice do veličine od 32GB

·                     Veličina: 125.7 x 66.7 x 9.55 mm

·                     Težina: 131 grama

 

GALAXY R je dostupan u Švedskoj a uskoro će biti dostupan i u drugim regionima uključujući severnu i istočnu Evropu, jugoistočnu i zapadnu Aziju, srednje-istočnu Aziju i Kinu.

Leave a Reply