Mobile

O odgovornoj upotrebi mobilnog telefona u vožnji

Predavanjem u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji nastavljena je kampanja o odgovornoj upotrebi mobilnih telefona tokom vožnje „Kada voziš, parkiraj telefon!“ kompanije Telekom Srbija.

Cilj susreta sa srednjoškolcima u kojem su učestvovali predstavnici Telekoma Srbija i partneri iz Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije i Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja je da što više učenika i mladih vozača spozna koliko je nebezbedno koristiti mobilni telefon tokom vožnje. Učenicima se obratio i poznati vaterpolista Filip Filipović i pozvao ih da bezbedno koriste mobilni telefon tokom vožnje.

kada vozis

 

Premа istrаživаnjimа, rаzgovor telefonom tokom vožnje povećаvа rizik od nаstаnkа nezgode četiri, a pisаnje i čitаnje SMS porukа čаk osam putа. Neki istrаživаči u ovoj oblаsti porede korišćenje mobilnog telefonа sа dejstvom аlkoholа od najmanje 0,8 mg/ml.

Kampanja „Kada voziš, parkiraj telefon!“ je naišla na opštu podršku javnosti, kako preko društvenih mreža tako i nizom nagrada: nagrada TABOO magazina „Snaga kreativnosti“ za najbolji CSR projekat, Noć reklamoždera – priznanje za najbolju neprofitnu kampanju, tri nagrade od Udruženja za tržišne komunikacije Srbije za najbolju neprofitnu kampanju, najbolji spot i najbolju digitalnu komunikaciju u kampanji.

Leave a Reply