Mobile

“Obični” telefoni kvalitetniji od smartphone-a

Sve manje zastupljeni na tržištu, “obični” mobilni telefoni sa osnovnim funkcijama višestruko su jeftiniji, baterije duže traju i manji je rizik od krađe, u poređenju sa popularnim skupocenim smartphone-ima. Istraživanje sprovedeno u SAD ukazuje da su prednosti “obični telefoni” i njihov bolji kvalitet poziva, sa manje primljenih spam poruka, ali i manje slučajeva u kojima transfer podataka bude previše spor.

Prema podacima istraživanja, veza iz raznih razloga puca barem jednom nedeljno kod čak 35 posto vlasnika pametnih telefona, a samo kod 28 posto onih sa običnim telefonima. Ustanovljeno je da zbog opterećenja mreža postoji čak tri puta veća šansa da vam se prekine razgovor sa modernim telefonima, za koje je utvrđeno i da imaju, u proseku, lošiji kvalitet zvuka prilikom razgovora od svoje “starije braće”.

Što se tiče mobilnog spama, 29 posto onih koji poseduju pametni telefon, kaže da im barem jednom nestdeljno stiže barem jedan neželjeni SMS, dok je to slučaj kod 20 posto onih sa običnim uređajima.

Potpuno neočekivano, istraživanje je pokazalo da čak polovina vlasnika pametnih telefona ima redovna iskustva sa izuzetno sporim prenosom podataka, dok se na brzinu protoka žali samo 39 posto korisnika običnih mobilnih telefona, što je zapravo i očekivano s obzirom da oni ne podržavaju velike brzine prenosa.

2 thoughts on ““Obični” telefoni kvalitetniji od smartphone-a

  1. Aca

    Квалитет може да зависи и од критеријума. Коме је важно да има јефтине делове и пуно сервиса, томе ће Стојадин бити најквалитетнији. Наравно ако му није важно што ће трећину свог времена провести по тим сервисима.

Leave a Reply