Mobile

Od sutra prenos broja mobilnog telefona na drugu mrežu

Usluga prenosa broja mobilnog telefona, tj. zamena operatora uz zadržavanja postojećeg broja biće moguća od sutra, a sva tri operatora, Telenor, Telekom Srbije i Vip, u trci za nove korisnike, preuzeće troškove prelaska.

Troškove prenosa broja u iznosu od 200 dinara, koje je propisao Ratel, preuzeće operatori, tako da će prelazak u Telenor i Vip biti besplatan, dok će se prelazak u Telekom tj. mt:s plaćati, simbolično, jedan dinar.

Da bi neko mogao da ode iz jedne mreže u drugu, prethodno mora da izmiri sva dugovanja prema postojećem operatoru, što uključuje i ispunjavanje svih obaveza iz ugovora, tačnije plaćanje ”penala” ukoliko se on raskida pre vremena. Zahtev za prenos broja moguće je podneti u bilo kojoj Telenor, Telekom i Vip poslovnici, a cela procedura provere ispunjenosti uslova ne bi trebala da traje duže od 48 sati.

Korisnici, koji žele da promene mrežu, o tome ne moraju da obaveste trenutnog operatora, a svaki operator, takođe, ima aktuelan cenovnik svih usluga koje će se plaćati dolaskom u tu mrežu. Posle prenosa broja, neće biti moguće koristiti stari mobilni telefon, ako je zaključan na mrežu koja je prethodno korišćena, a za uputstvo o otključavanju potrebno je kontaktirati bivšeg operatora. (tanjug)

Ukoliko korisnik nije zadovoljan uslovima kod novog operatora, zahtev za prelazak kod drugog je moguće podneti nakon tri meseca. Kako je ranije izjavio direktor Ratela Milan Janković, na osnovu iskustava iz okruženja, broj korisnika koji su zainteresovani za prenos broja kreće se od pet do deset odsto.

Janković je kazao će uvođenje ove usluge omogučiti još bolju konkurenciju među operatorima, a korisnici će imati mogućnost da izaberu usluge u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima.

Leave a Reply