Mobile · Operateri

Odabrano 20 Vip studenata

Posle nedelju dana kompleksne evaluacije rezultata projekta “Budi Vip student”, kompanija Vip mobile, danas je objavila imena 20 dobitnika stipendije. U obrazloženju odluke žirija piše da je svaki kandidat vrednovan na osnovu rezultata postignutih u sva tri kruga procesa selekcije, a presudnu ulogu su imali sledeći kriterijumi: prosek na studijama, ocena eseja, opšti utisak sa intervjua, rezultati vežbi, testova i “studije slučaja” u radionicama tokom finalnog vikenda organizovanog u hotelu “Babe”, kao i posedovanje stipendije druge kompanije ili institucije.

Uz napomenu da izbor 20 Vip studenata nije bio lak zadatak, jer su u nekim slučajevima odlučivale nijanse, odluku žirija su potpisali predstavnici kompanije Vip mobile na čelu sa predsednikom Upravnog odbora Aleksandrom Šperlom, Slobodan Laketa, pomoćnik ministra za telekomunikacije i informatičko društvo i Galjina Ognjanov, docent Ekonomskog fakulteta Beogradskog univerziteta.

U skladu sa pomenutim elementima selekcije, Vip stipendije dobilo je devet studenata Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, šest studenata Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, dva studenta Saobraćajnog, i po jedan student Elektrotehničkog, Mašinskog i Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Ovih 20 Vip studenata kompanija Vip mobile nagrađuje plaćenom školarinom za prvu godinu diplomskih akademskih studija na matičnom fakultetu, plaćenom dvomesečnom letnjom praksom u kompaniji Vip mobile, posetom centrali mobilkom austria grupe u Beču i jednom od Tehničkih fakulteta Univerziteta u Beču i Vip SIM karticama i telefonima.

“Konkurs “Budi Vip student” je naš prvenac, a prvi finalisti sa kojima smo se upoznali i družili, ostaće nam u najlepšem sećanju. Toliko pozitivne energije, talenta, znanja i kreativnosti na jednom mestu ispunilo nas je velikim zadovoljstvom i još jednom potvrdilo da je ulaganje u obrazovanje i profesionalno usavršavanje studenata pravi izbor. Još jednom se zahvaljujemo svim studentima na učešću na konkursu, kao i partnerima u projektu – Ministarstvu za telekomunikacije i informatičko društvo, fakultetima univerziteta u Srbiji i medijima koji su o toku projekta redovno izveštavali” – izjavio je Aleksandar Šperl, predsednik UO kompanije Vip mobile.

Vip mobile će nagraditi i ostale učesnike finala Vip SIM karticom i telefonom, a njihovi kontakti ostaće u bazi kompanije Vip mobile, za moguću saradnju na nekom od drugih projekata.

Svih 40 finalista postaće članovi „Vip kluba“ u okviru koga će kompanija Vip mobile, nekoliko puta godišnje, organizovati stručna predavanja eminentnih gostiju iz Srbije i inostranstva.

Za sve učesnike finalnog kruga biće organizovan prijem početkom aprila, kada će biti i zvanično uručenje nagrada.

Projekat “Budi Vip student” kompanije Vip mobile, namenjen studentima završnih godina osnovnih studija Ekonomskog, Elektrotehničkog, Saobraćajnog, Mašinskog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, započet je u novembru 2007. godine, kada se na konkurs prijavilo 200 studenata, od kojih je izabrano 20 najboljih. U projekat “Budi Vip student” kompanija Vip mobile, uložila je 100.000 evra.

Više informacija o projektu, utiske studenata i dodatne fotografije možete pronaći ukoliko posetite www.jasamvip.com

Leave a Reply