Mobile

Odlična prodaja novih iPhone-a i sve žešće kritike

Izvršni direktor kompanije „Epl” Tim Kuk rekao je da je prva nedelja prodaje „ajfona 6″ i „ajfona 6 plus” donela najbolje rezultate kompanije ikada. Ipak, možda se oglasio suviše rano.

Novi pametni telefoni su se našli na meti kritika samo tri dana nakon što su prvog vikenda zabeležili rekordnu prodaju od 10 miliona jedinica.

Najveću kontroverzu izazvao je video na sajtu „you tube” , koji pokazuje da se „ajfon 6 plus” može lako saviti pod pritiskom.

iphone

Na velike kritike je naišao i novi softver kompanije iOS8, nakon što su se neki korisnici žalili da su nakon unapređenja softvera izgubili kontakte iz imenika i neke telefonske servise.

Javnost su te Eplove greške podsetile na probleme sa garancijama i servisom u Kini prošle godine. Kuk je javnosti morao da se izvini i 2012. godine, nakon što se pokazalo da Eplove mape imaju ozbiljne nedostatke.

„Samo želim da kompanija bolje proveri svoje proizvode pre nego što ih predstavi korisnicima”, rekao je Džejson Noičimson(34), vlasnik „ajfona 6″, čiji je telefon nakon preuzimanja novog softvera izgubio sve mobilne servise „Očekivao sam važan poziv, to je zaista bilo neprijatno”.

Kompanija je u saopštenju navela da će u narednih nekoliko dana objaviti unapređeni softver iOS 8.0.2 koji će rešiti probleme, a korisnicima koji primete nedostatke je predložila da se za kratko vreme vrate na iOS7.

Kritike novih proizvoda svakako će pogoditi kompaniju, koja od telefona zarađuje polovinu od 171 milijarde dolara godišnje zarade.

Leave a Reply