Mobile

Održan prvi Mobilni ponedeljak u Srbiji

U ponedeljak, 29. novembra u centru Leonardo, održan je prvi domaći Mobile Monday događaj o mobilnoj telefoniji, koji se svakog ponedeljka odvija u više od 100 gradova širom sveta.

„U Srbiji je veoma teško naplatiti bilo koju uslugu putem interneta, a mobilna naplata je brz i jednostavan način da se to uradi. Ona ne može i ne treba da zameni uobičajene načine plaćanja, ali je veoma pogodna za naplatu zabavnih sadržaja i igara, kao i za male svakodnevne kupovine – javni prevoz ili parking“, kaže Aleks Čović iz Fortuma.

Na prvom mobilnom ponedeljku bilo je reči o mobilnoj naplati, stanju na domaćem tržištu telekomunikacija, trendovima i mogućnostima za razvoj mobilnog interneta. Kratka predavanja održali su Saša Stamenković, autor bloga Svet telekomunikacija, Aleks Čović iz kompanije za mobilnu naplatu, Fortumo.rs, i Karl Pletčko iz Nokie.

Posetioci MoMo događaja su mogli da isprobaju kako funkcioniše program uz pomoć kog svako može da napravi svoju mobilnu aplikaciju za Nokia uređaje, a Karl Pletčko je govorio o „Qt“ razvojnom okruženju za Nokia telefone.

MoMo je nastao u Helsinkiju 2000. godine i to je otvoren događaj putem koga se povezuju profesionalci u industriji mobilne telefonije, što im pomaže da iskoriste poslovne prilike, sarađuju nezavisno od brendova i razgovaraju o tržišnim trendovima.

Leave a Reply