Mobile · Operateri

Održano finale konkursa “Budi Vip student”

Tokom velikog finala konkursa kompanije Vip mobile “Budi Vip student“, održanog proteklog vikenda u hotelu “Babe”, za titulu najboljih 20 studenata nadmetalo se 40 finalista sa Ekonomskog, Elektrotehničkog, Saobraćajnog, Mašinskog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Rad studenata tokom radionica nadgledao je i ocenjivao stručni žiri, u kome su, osim predstavnika kompanije Vip mobile, bili Slobodan Laketa, pomoćnik ministra za telekomunikacije i informatičko društvo i Galjina Ognjanov, profesor Ekonomskog fakulteta Beogradskog univerziteta. Specijalan gost radionice bila je Branislava Gajić, jedan od osnivača popularnog sajta Infostud, od koje su studenti mogli da saznaju kako vlastito zalaganje, trud, rad i stalno usavršavanje donose uspeh i šansu za napredovanje u životu i karijeri.

Dobrodošlicu studentima prve večeri poželeo je Aleksandar Šperl, predsednik Upravnog odbora kompanije Vip mobile. “Izuzetno sam zadovoljan projektom “Budi Vip student” koji smo i pokrenuli sa ciljem da investiramo u mlade ljude koji svoju budućnost vide u oblasti telekomunikacija. Drago mi je što ste prepoznali naše vrednosti, ali i naš motiv da ulažemo u obrazovanje. Mislim da smo uspeli da pokažemo da veliki trud i rad nikada ne prolaze bez nagrade. Ovog puta, nagrada će biti znanje i iskustvo Vipa kao člana mobilkom austria grupe, koje ćemo podeliti sa najboljima.”, rekao je Šperl.

Zašto su ušli u finalni izbor i dobili priliku da se bore za stipendiju, mladi ljudi pokazali su uspešno rešavajući postavljene zadatke, istovremeno se dobro zabavljajući i upoznajući jedni druge, što je ujedno i bio cilj vikenda.

Koliko je industrija telekomunikacija zanimljiva, dinamična, ali i zahtevna, mogli su da se uvere tokom izrade studije slučaja, kada im je postavljen zadatak da timski osmisle na koji način bi novi proizvod ili uslugu iz oblasti telekomunacija plasirali i promovisali na tržištu. Takmičarski duh mogli su da pokažu u zadatku “slaganje kule” sa jasno definisanim ciljem i vremenskim okvirom, a koliko su spremni da sa drugima u timu “podele dobro i zlo” pokazao je Belbinov test, odnosno individualni test uloga i potencijala u timskom radu.

Pravi odmor od napornih, ali zanimljivih vežbi studenti su imali u subotu posle večere, kada su zajedno, u prijateljskom raspoloženju uz muziku, razmenjivali dosadašnja iskustva, utiske i stvarali nova prijateljstva.

Odluka o najboljim studentima biće doneta 24. marta nakon detaljne evaluacije eseja, individualnih intervjua i rezultata sa radionica. Najboljih 20 studenata dobiće školarinu za prvu godinu nastavka studija na matičnim fakultetima, plaćenu dvomesečnu praksu u kompaniji Vip mobile, edukacione seminare u centrali mobilkom austria grupe u Beču, mentorstvo senior menadžera Vip mobile-a, posebna predavanja srpskih i gostujućih profesora iz inostranstva, kao i besplatne Vip mobilne telefone i SIM kartice.

Leave a Reply