opel-intelisense
Mobile

Opel ADAM i integrisani Siri Eyes Free za sve korisnike iPhone-a

TuneIn globalni radio, BringGo navigacija i Stitcher radio aplikacije dostupne u ADAM-u. Od 2013. godine Opel ADAM će biti dostupan sa IntelliLink Infotainment sistemom i inteligentnim Siri asistentom.

Kroz ADAM-ov “IntelliLink infotainment sistem, kupci sa kompatibilnim iPhone1 telefonom sa iOS 6 operativnim sistemom moći će da narede Siri-ju da obavi više zadataka dok oni bezbedno drže pogled na putu i ruke na volanu. Da bi se dodatno smanjilo ometanje, Siri podiže hands-free funkciju na još viši nivo, uz pomoć Eyes Free režima koji omogućava vozačima da komuniciraju sa svojim iPhone-om samo uz pomoć glasa, pri čemu ekran ostaje neosvetljen. Ovo će biti prikazano u svim verzijama ADAM-a koje će biti prisutne na Opelovom štandu u Ženevi (Palexpo Genève, Hala 2, od 7-17. marta 2013.), a vozačima ADAM-a biće dostupan već od aprila 2013.

opel-intelisense

Vlasnici Opel ADAM-a koji je opremljen IntelliLink sistemom, mogu da koriste Siri u Eyes Free režimu da:

  • Uz pomoć glasa uspostave hands-free pozive na svojim iPhone telefonima
  • Puštaju pesme iz svojih iTunes datoteka
  • Slušaju, i kreiraju i šalju iMessage ili tekstualne poruke na bilo koji broj telefona ili sačuvani kontakt
  • Pristupe Kalendaru i dodaju Sastanke
  • Dodatno minimiziraju ometanje, jer ekran iPhone-a ostaje neosvetljen čak i kada Siri odgovora na jednostavna pitanja kao što su rezultati utakmica ili datumi nacionalnih praznika

Opel-ADAM-IntelliLink-279699-medium

Siri je samo još jedna funkcija ADAM-ovog IntelliLink Infotainment sistema

 

Opelov novi IntelliLink Infotainment sistem koji je debitovao u ADAM-u kompatibilan je sa pametnim telefonima koji poseduju Android i Apple iOS operativne sisteme. Siri je samo jedan primer kako vlasnici ADAM-a sa iOS uređajima mogu u potpunosti da iskoriste sve funkcije svog pametnog telefona unutar automobila. Pored toga, moguće je koristiti i TuneIn – aplikaciju za pristup globalnom radiju, BringGo – aplikaciju sa svim funkcijama za navigaciju, kao i Stitcher, globalna podkast aplikacija za internet radio. Na Salonu automobila u Ženevi posetioci mogu da se uvere u ceo opseg opcija koje IntelliLink nudi u novom ADAM-u.

Dostupnost aplikacija pokazuje moć i fleksibilnost Opelovog IntelliLink sistema. Umreženost, funkcionalnost i bezbednost pametnih telefona u automobilu je obezbeđena zahvaljujući touch-screen ekranu u boji od preko sedam inča, sa visokom rezolucijom i Bluetooth ili USB vezom. Ove opcije daju još jednu dimenziju ADAM-ovom Infotainment sistemu, i pokazuju mogućnost da se stalno ažuriraju i proširuju mogućnosti IntelliLink-a sa novim aplikacijama za pametne telefone.

IntelliLink može imati podjednako ličnu upotrebu, kao i sadržaji korisnika na njegovom pametnom telefonu, što ga čini ključnim elementom imidža koji ADAM ima kao Opelov šampion personalizacije.

TuneIn je aplikacija za audio streaming, koja nudi prilagođenu konekciju i zabavu sa globalnom mrežom od 70.000 radio stanica. Omogućen preko aplikacije za pametni telefon koja je kompatibilna sa IntelliLink radijom, TuneIn pruža ADAM-ovim vlasnicima pristup globalnom, personalizovanom Infotainment sistemu koji se kontroliše preko radija u automobilu. To znači vozač ADAM-a u Nemačkoj može da sluša svoju omiljenu džez stanicu iz Nju Orleansa, a vozač u Španiji može da pozove i da se uključi u emisiju na radio stanici iz Afrike.

Da bi pristupio TuneIn-u preko IntelliLink radija, vozač ADAM-a treba da preuzme besplatnu TuneIn radio aplikaciju sa Google Play-a ili Apple app Store-a na kompatibilan pametni telefon i poveže telefon sa IntelliLink-om za bezbednu, besprekornu vezu sa uživo emitovanim lokalnim, međunarodnim i Internet radio stanicama sa više od dva miliona programa na zahtev sa svakog kontinenta. Korisnici mogu pretraživati programe po lokaciji, žanru, imenu sportskog kluba, tipu stanice ili broju.

BringGo navigacija je još jedna korisna aplikacija koja će uskoro biti dostupna kao verzija mape za istočnu i zapadnu Evropu i može se preuzeti sa Google Play-a i Apple app Store-a na pametni telefon. Podaci ostaju instalirani na telefonu, što znači da ADAM-ovi vlasnici ne moraju da plaćaju usluge rominga dok voze u inostranstvu, jer nije neophodna internet veza.

Obzirom da BringGo uvek ostaje na telefonu, vozači ADAM-a mogu da nastave svoj put peške ili biciklom, a da i dalje koristi svoj navigacioni sistem. Dodatna prednost BringGo navigacije je njena veza sa internet pretraživačem. Na primer, ako ADAM-ovi vozači žele da pronađu restoran ili hotel, mogu da samo potraže ime i rezultati će automatski biti prikazani na karti na BringGo navigaciji. BringGo je dostupan na 23 jezika.

IntelliLink takođe podržava i Stitcher, besplatnu globalnu podkast internet radio aplikaciju koja omogućava korisnicima da slušaju programe uživo, ili nakon što su emitovani. Kada preuzmu Stitcher na pametni telefon, ADAM-ovi vlasnici mogu pristupiti više od 10.000 podkasta po potrebi, ili radio emisijama i stanicama koje se emituju uživo širom sveta putem IntelliLink touch-screen ekrana.

OpeIov IntelliLink je sofisticiran, ali pristupačan deo opreme (u Nemačkoj košta samo 300 evra). Standardan Infotainment za ADAM JAM, ADAM GLAM i ADAM SLAM verzije (u Nemačkoj) je CD-BT 3.0 sistem sa radio i CD plejerom, sa Bluetooth i USB konekcijom, kao i hands-free funkcijom. Kao i IntelliLink, i AM/FM dupli radio tjuner može da se kombinuje sa DAB digitalnim radijom za širok izbor opcija za slušanje. Ceo Infotainment sistem može biti dodatno poboljšan sa impresivnim Infinity sistemom zvuka sa osam zvučnika (5x 45 vati i 1x 90 V).

Leave a Reply