Operateri

Andreas Graf novi član UO za finansije u kompaniji Vip mobile

Andreas Graf, dosadašnji rukovodilac Sektora za kontroling Telekom Austrija Grupe prešao je u Vip mobile na poziciju člana Upravnog odbora zaduženog za finansije.

Graf je od 1. decembra preuzeo rukovođenje finansijskim sektorom kompanije Vip koji uključuje poslove kontrolinga, računovodstvo i nabavku i ima sedamdesetak zaposlenih stručnjaka. U Beograd je stigao veoma motivisan.

,,Vip je za samo 5 godina izrastao u prestižnu kompaniju poznatu po svom brendu, odličnim poslovnim rezultatima, imidžu jednog od najpoželjnijih poslodavaca, a pobednik je i prvog merenja kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji. Potrudiću se da zajedno sa svojim timom nastavim da nižem uspehe kompanije.’’ izjavio je Graf.

Rođen i školovan u Beču, Graf je pohađao Univerzitet za ekonomiju gde je prvo studirao komercijalne nauke, a potom prešao na studijski program za Međunarodne ekonomske odnose kao asistent. Godine 2004. započeo je karijeru u kompanjii A1 i bavio se poslovima kontrolinga različitih odeljenja poput Ljudskih resursa, Korisničkog servisa i Tehnologije.

Tri godine kasnije odlazi u hrvatski Vipnet na poziciju direktora Sektora za kontroling. Nakon povratka u centralu Telekom Austrija Grupe u Beču, Graf 2011. godine preuzima funkciju Grupnog direktora za Kontroling sa zaduženjima u svih 8 zemalja u kojima Grupa posluje, uključujući i poslovanja vezana za fiksnu telefoniju. Oženjen je i ima dvoje dece.

Leave a Reply