Google Android · Operateri

Android aplikacija “B92” proglašena za najbolju i osvojila 8.000 evra

„B92” i „TV Vodič” su proglašene za najbolje aplikacije u okviru „Vip Android izazova 2.0“, jedinstvenog konkursa za razvoj lokalno primenljivih aplikacija za mobilne uređaje. Odluka je doneta na osnovu glasanja u kome je učestvovalo 1436 Vipovih korisnika Android telefona i programera.

Android aplikacija „B92“ je sa 139 glasova osvojila Nagradu korisnika u iznosu od 8.000 evra. Ova aplikacija na Android telefone donosi aktuelne sadržaje veb sajta B92, a njeni autori su: Ivan Jelić, Miša Peić, Branislav Ćuk, Ivan Dimitrijević, Goran Nešković i Miloš Radulović.

Pretražite Android Market po "b92" ili skenirajte QR kod

Zahvaljujući glasovima 15 domaćih programera, aplikacija ,,TV Vodič’’ autora Aleksandra Ilića i Marka Mitića osvojila je nagradu od 2.000 evra. Aplikacija omogućava praćenje domaćih TV programa, kreiranje liste omiljenih televizija, pretraživanje emisija po imenima i žanrovima.

„Drago nam je zbog velikog broja glasača, jer to pokazuje da su korisnici u Srbiji prepoznali značaj lokalno primenljivih Android aplikacija i uverili se da one mogu da im učine život lakšim, efikasnijim i zabavnijim. Veliko interesovanje za naše konkurse i domaće aplikacije potvrđuje da je Android zajednica u Srbiji snažna i da raste iz dana u dan. Vip će nastaviti da je podržava i u budućnosti“, kaže Petra Štangl, član UO Vip mobile.

Tokom prve faze konkursa „Vip Android izazov 2.0”, stručni žiri je već nagradio 12 od ukupno 68 aplikacija koje su ispunile uslove konkursa. Aplikacije su nagrađene u četiri kategorije od kojih je svaka nosila po dve novčane nagrade u iznosu od 2.000 evra i 500 evra, kao i HTC Desire smart telefon. Ukupan nagradni fond „Vip Android izazova 2.0” iznosi 22.000 evra.

132 domaće aplikacije iz oba Android konkursa na raspolaganju su za besplatno preuzimanje sa Android Marketa, gde se trenutno nalazi više od 100.000 korisnih aplikacija. Više informacija o konkursu i pobedničkim aplikacijama/programerima dostupno je na veb stranici http://android.vipmobile.rs.

Leave a Reply