ucesnici kongresa
Google Android · Operateri

Android igra „Gone Horribly Wrong“ prvoplasirana na mt:s konkursu

Tim „Game Generator“, sa aplikacijom „Gone Horribly Wrong“ osvojio je prvu nagradu na drugom „mt:s Android konkursu“, koji Telekom Srbija tradicionalno organizuje za učenike Matematičke gimnazije. Prvoplasirani tim, koji čine Miloš Stanojević i Andrej Ivašković, osmislio je zanimljivu igricu u kojoj poštar prilikom uručenja pošiljke nailazi na razne prepreke i pokušava da ih prevaziđe.

Na drugom mestu našao se tim „Untitled Artists“ u sastavu Branislav Milošević, Predrag Obradović i Vladimir Sladojević, sa aplikacijom „Terminalne sonde“. Treće mesto dele tim „Li(n)kovi“, koji čine David Videnović, Strahinja Denić, Čedomir Rackov, sa aplikacijom „Catapultus“  i tim „MNM“, u sastavu Miljan Mitrović,  Nebojša Jovanović i Miloš Vujadinović, a aplikacija nosi naziv „MNM poruka“.

ucesnici kongresa

Prema oceni žirija, drugi „mt:s Android konkurs“ pokazao je da mobilne aplikacije omogućavaju učenicima da u potpunosti prikažu svoje programersko umeće i iskažu kreativne potencijale. Nastali radovi izvedeni su na veoma visokom nivou, a učenici su pored velikog znanja, pokazali da poseduju i pravi timski duh.

Žiri, u čijem su sastavu bili predstavnici Telekoma Srbija i Matematičke gimnazije, na osnovu pravila konkursa i opšteg utiska koji je izražen kroz ideju, realizaciju, dizajn i funkcionalnost Android aplikacije, odlučio je da specijalnu pohvalu zaslužuje tim „Black Box“, u sastavu Aleksa Pavlović, Matija Rogić, za razvoj aplikacije „Ludicrous“.

Konkursu je prethodilo održavanje radionica, kao uvod u mobilne tehnologije i operativni sistem Android, na kojima su učenici mogli dodatno da unaprede svoje znanje iz ovih oblasti. Svečana dodela nagrada biće organizovana početkom februara.

Leave a Reply