Operateri

BlackBerry Curve 8900 i BlackBerry Bold smartphone-i od sada i u ponudi mt:s-a

Telekom Srbija (mt:s) i Research In Motion (RIM) juče su lansirali BlackBerry® Curve™ 8900 i BlackBerry® Bold™ smartphone za potrebe korisnika Telekom Srbija u Srbiji.

Na osnovu ugovora o distribuciji sa RIM-om, Alcatel-Lucent koristi svoj jak lokalni uticaj u regionu kako bi obezbedio Telekomu Srbija usluge podrške od kraja do kraja za BlackBerry® rešenje. Dok Alcatel-Lucent upravlja integrisanjem i korišćenjem, Telekom Srbija može da se fokusira na pružanje usluga namenjenih korisnicima, koje omogućavaju operatoru da brzo zadovolji potražnju na tržištu.

Novi BlackBerry Curve 8900 ima širok opseg karakteristika zahvaljujući kojima se korisnici lako povezuju sa porodicom, prijateljima i kolegama. Pored izuzetnog telefona, email-a, poruka, organizera, pretraživača interneta i multimedijalnih aplikacija, BlackBerry Curve 8900 smartphone ima mogućnost globalne konektivnosti, ugrađen Wi-Fi® i GPS, kao i narednu generaciju 512MHz procesora i fantastičan displej visoke rezolucije.

Pored toga što ga karakteriše elegantan novi stil, BlackBerry Curve 8900 smartphone ima i full-QWERTY tastaturu i intuitivni trackball koji neverovatno olakšava kucanje i navigaciju. Kompletan aparat uključujue i kameru od 3.2 megapiksela sa auto fokusom, digitalnim zumom, blicem i mogućnošću snimanja video zapisa* koji omogućava korisnicima da prave oštre fotografije koje mogu da se štampaju i da ih lako pošalju prijateljima ili ih postave na internet. Telefon takođe ima mogućnost proširivanja memorije uz pomoć microSD/SDHC slota za memorijsku karticu koji podržava do 16GB po kartici, što pruža korisnicima dovoljno prostora za skladištenje informacija koji lako može da se priključi i omogućava im da ponesu svoje omiljene pesme i spotove gde god da krenu.

BlackBerry Bold smartphone podržava tri-band HSDPA brze mreže u celom svetu i ima ugrađen GPS i Wi-Fi®, kao i veliki izbor multimedijalnih aplikacija. Sa sjajnom crnom maskom, satenskim hromiranim okvirom i elegantnom pozadinom presvučenom veštačkom kožom,  BlackBerry Bold je simbol dostignuća i ambicije. Zahvaljujući svom fantastičnom displeju, prefinjenom korisničkom interfejsu i full-QWERTY tastaturi novog dizajna, BlackBerry Bold je “stvar koja mora da se ima“ kada je reč o uticajnim i uspešnim ljudima.

Preko svog integrisanog GPS-a, BlackBerry Bold smartphone može precizno da utvrdi tačnu lokaciju na kojoj se nalazite i da podržava BlackBerry® Maps i druge aplikacije i usluge zasnovane na lokaciji. Zahvaljujući svojim unapređenim karakteristikama, većim brzinama daljinskog preuzimanja i sposobnosti da podržava istovremeno prenos govora i podataka, BlackBerry Bold smartphone omogućava korisnicima čak i da provere email ili pretražuju internet dok razgovaraju.

“Korisnici Telekoma Srbija će sada moći da koriste jedinstvene prednosti BlackBerry rešenja putem korišćenja BlackBerry Curve 8900 i BlackBerry Bold smartphones modela,” izjavio je Vladimir Lučić, komercijalni direktor Telekom Srbija. “Već smo primetili veliko interesovanje među raznim kompanijama i stručnjacima za ova dva nova BlackBerry smartphones modela i zadovoljni smo što radimo sa kompanijama Alcatel-Lucent i RIM i što svojim korisnicima možemo da omogućimo BlackBerry rešenje.”

„Drago nam je što možemo da saradjujemo sa kompanijom Alcatel-Lucent i Telekomom Srbija kako bismo približili rešenje BlackBerry korisnicima u Srbiji,” rekao je Mark Guibert, potpredsednike sektora Corporate Marketing at Research In Motion. “BlackBerry Curve 8900 i BlackBerry Bold smartphones predstavljaju kombinaciju snažnih komunikacionih karakteristika i širokih medijskih sposobnosti koje omogućavaju korisnicima da na jednostavan način ostanu u vezi i da se zabave dok su u pokretu.”

Dva nova BlackBerry smartphone-a dostupni su svim biznis i rezidencijalnim korisnicima Telekom Srbija preko biznis prodaje i deset reprezentativnih prodavnica Telekoma Srbija u pet najvećih gradova u zemlji. Za rezidencijalne postpaid korisnike, BlackBerry Curve 8900 smartphone dostupan je po ceni od 9.999,00 dinara, a BlackBerry Bold 9000 smartphone po ceni od 14.999,00 dinara. BlackBerry® Internet Service za postpaid korisnike obuhvata 30 MB nacionalnog saobraćaja u oblasti prenosa podataka, dok za biznis korisnike postoje četiri paketa koji pojedinačno obuhvataju 30 MB, 100MB, 300 MB i 1GB nacionalnog saobraćaja u oblasti prenosa podataka sa BlackBerry® Enterprise Server.

One thought on “BlackBerry Curve 8900 i BlackBerry Bold smartphone-i od sada i u ponudi mt:s-a

  1. srdjan

    Losa stvar je da ne postoje mape Srbije u okviru Blackberry Internet Services, tako da korisnici treba da koriste ostala uobicajena resenja (Google Maps, Live Maps) koja uzgred takodje nemaju mape Srbije… :-/

    Dobra stvar je da ce se uskoro pojaviti PLAY2GO i za Blackberry, koji ce koristiti OpenStreetMap, barem nesto … :)

Leave a Reply