Operateri

Dejan Turk novi direktor Vip mobile u Srbiji

Nadzorni odbor Vip mobile imenovao je Dejana Turka za novog direktora/CEO kompanije, sa početkom mandata od 1. marta 2014. godine. Novi direktor Vipa pridružiće se postojećem Odboru direktora koji čine Andreas Graf, direktor/ CFO i Dejan Kastelic, direktor/CTO.

Turk je veoma zaslužan za dugogodišnji uspešan rast Si.mobila, koji je član Telekom Austrija Grupe i 2. mobilni operater u Sloveniji sa tržišnim učešćem od 30% i reputacijom jedne od najuspešnijih domaćih kompanija, najboljeg poslodavca i lidera u društveno odgovornom poslovanju. Uz stalni rast finansijskih rezultata, poslovanje Si.mobila je stabilno u izazovnom ekonomskom i političkom okruženju u Sloveniji.

Dejan-Turk

Dejan Turk je dobitnik mnogih uglednih priznanja za šestogodišnje uspešno rukovođenje Si.mobilom (Excel 2009, Menadžer godine 2009, Priznanje za najveća postignuća u poslovanju i ekonomiji Slovenije za 2013.). Takođe je i predsednik Slovenačke asocijacije menadžera i predsednik UO UNICEF fondacije u Sloveniji.
Dolazak u Srbiju Turk prepoznaje kao uspešan nastavak poslovne karijere i raduje se prilici da nastavi da razvija operatera koji je jedan od najbrže rastućih u regionu sa udelom na trižištu od preko 21% i korisničkom bazom koja dostiže dva miliona korisnika. Gospodin Turk će zajedno sa menadžerima i zaposlenima u Vip mobile težiti da korisnicima u Srbiji ponudi inovativne proizvode i usluge koji će im pružiti novo iskustvo u mobilnim komunikacijama.

O Dejanu Turku

Posle završetka studija na Bečkom univerzitetu za ekonomiju i poslovnu administraciju, studije marketinga i finansija, 1995. Dejan Turk se zaposlio u McDonald’s Slovenija gde je započeo karijeru kao menadžer restorana, a završio kao izvršni direktor lanca restorana u Sloveniji i Hrvatskoj. Dejan je došao u Telekom Austrija Grupu u avgustu 2004, kada je postao rukovodilac marketinga i prodaje u Si.mobilu u Sloveniji. U avgustu 2006. imenovan je za člana Upravnog odbora odgovornog za tržišno poslovanje, a od marta 2007. do februara 2014. obavljao je posao predsednika Upravnog odbora Si.mobila. Dejan će preuzeti dužnost direktora/CEO Vipa 1. marta 2014.

Dejan je dobitnik mnogih uglednih priznanja za šestogodišnje uspešno rukovođenje Si.mobilom (Excel 2009, Menadžer godine 2009, Priznanje za najveća postignuća u poslovanju i ekonomiji Slovenije za 2013.). Takođe je i predsednik Slovenačke asocijacije menadžera i predsednik UO UNICEF fondacije u Sloveniji.

One thought on “Dejan Turk novi direktor Vip mobile u Srbiji

 1. Dragan Mitrevski

  Dali je moguće da čovek poput Dejana Turka nema e-mail ADRESU????
  TELEKOM IMA,TELENOR IMA.
  Pa se pitam dali je taj čovek BOG???
  Želim da mu iznesem svoja mišljenja i greške po svojim VIP firmama šta rade i kakve greške prave.
  ALI JE NEMOGUĆE DOĆI DO TOG ČOVEKA. PA SE PITAM DALI JE ČOVEK KAO ŠTO SE PREDSTAVLJA.
  TOLIKO !!!!!
  DRAGAN

Leave a Reply