ericsson
Operateri

Ericsson preuzima upravljanje Vipovom mobilnom mrežom u Srbiji

Petogodišnji ugovor koji obuhvata upravljanje Vipovom mobilnom mrežom u Srbiji

Kompanija Erikson potpisala je petogodišnji ugovor, u domenu eksternih usluga upravljanja mrežom, sa operatorom Vip mobile. Vip mobile je deo Telekom Austrija Grupe, vodećeg operatora za mobilne i fiksne telekomunikacione usluge u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

ericsson

Petogodišnji ugovor obuhvata usluge održavanja na terenu za pristupnu opremu i infrastrukturu u koje će biti uključeno i 20 zaposlenih iz kompanije Vip. Erikson će obezbediti usluge najvišeg kvaliteta uz pomoć ljudi sa odgovarajućim znanjem, na pravom mestu i u pravo vreme, na finansijskom nivou koji će omogućiti ostvarivanje poslovnih ciljeva kako Eriksona tako i kompanije Vip.

Dejan Kastelic, direktor Vip mobile, izjavio je: „Tražili smo pouzdanog i profesionalnog partnera u segmentu eksternih usluga upravljanja i sa velikim zadovoljstvom, najavljujemo naše partnerstvo sa kompanijom Erikson. Verujemo da će ovaj ugovor obezbediti još efikasnije integrisano upravljanje našim mrežama i uslugama. Takođe, Eriksonov regionalni tim biće pojačan sa 20 vrhunskih terenskih inženjera koji su, tokom poslednjih godina, razvijali svoje profesionalne veštine u Vip mobile“.

Valter Di Avino, direktor sektora za upravljanje uslugama kompanije Erikson istakao je: „Ovo je prvi ugovor na polju eksternih usluga upravljanja za Erikson u Srbiji, ali u isto vreme i proširenje našeg partnerstva koje smo započeli sa Telekom Austrija Grupom u 2012. godini. Ponosni smo na proširenje ovog partnerstva na druge zemlje kroz multi-country pristup i obezbedićemo da mreže u Grupi rade na najvišem nivou“.

 

Uspostavljajući saradnju sa Eriksonom u domenu eksternih usluga upravljanja mrežom, operatori jačaju svoju konkurentsku prednost kroz unapređenje dostupnosti i kapaciteta mreže uz smanjenje operativnih troškova. To pokreće tržište mobilnih usluga i pomaže u podizanju njihovog kvaliteta i korisničkog iskustva. Globalno, Erikson je potpisao više od 300 ugovora na polju eksternih usluga upravljanja u više od 100 zemalja. Erikson eksterno upravlja mrežama operatora koji opslužuju više od 950 miliona pretplatnika širom sveta.

Leave a Reply