Operateri

Finansijski rezultati Telenora za četvrti kvartal 2010

Kompanija Telenor u Srbiji u četvrtom kvartalu 2010. godine imala je prihod od 9,260 milijardi dinara, što je za 14 odsto više u odnosu na isti period u 2009.

Broj korisnika Telenora u Srbiji, koji posluje u okviru norveške grupe, povećan je za 23.000, na 3.007.000, a udeo Telenora na srpskom tržištu mobilne telefonije je 35 odsto.

Veliko nam je zadovoljstvo što nam je povećanje prihoda od 14 odsto u četvrtom kvartalu godinu na godinu pomoglo da dalje osnažimo našu poziciju na srpskom tržištu. Ovaj snažan rast prihoda, zajedno sa našim konstantnim naporima na poboljšanju efikasnosti proizveli su približno troprocentno povećanje naše kvartalne EBITDA marže. Sa više od 160 hiljada korisnika koji su odabrali Telenor u Srbiji za svog provajdera mobilnih telefonskih usluga u 2010. godini, ponosni smo što možemo da izvestimo da je broj naših pretplatnika premašio 3 miliona, čime je naš udeo na tržištu SIM povećan na više od 35 odsto”, kaže Gabor Kočiš, izvršni direktor finansija u Telenoru.

Na globalnom nivou, Telenor je u četvrtom kvartalu 2010. godine ostvario prihod od 24,9 milijarde norveških kruna, što je za osam odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Operativna dobit je dostigla 7,2 milijarde norveških kruna. Tokom četvrtog tromesečja, broj mobilnih korisnika Telenora porastao je za 8 miliona, i sada iznosi 199,4 miliona.

„Telenor potvrđuje poziciju jedne od telekomunikacionih kompanija sa najbržim rastom u Evropi, uz organski rast od 8 odsto i izuzetne operativne rezultate. U 2010. Telenor grupa je ostvarila operativni gotovinski tok od 18 milijardi norveških kruna i odličnu EBITDA maržu“, izjavio je Jon Fredrik Baksos, predsednik i generalni direktor Telenor grupe.

One thought on “Finansijski rezultati Telenora za četvrti kvartal 2010

  1. Blagoje

    Znaci li to da Telenor u znak zahvalnosti sprema ponudi svojim korisnicima npr. Iphone 4 ?
    Kada ovde vec belezi ovakvu zaradu u Srbiji .

Leave a Reply