Operateri

Finansijski rezultati Telenora za drugi kvartal

Kompanija Telenor u Srbiji u drugom kvartalu ove godine imala je prihod od 9,410 milijardi dinara, što predstavlja rast od 17,6 odsto u odnosu na isti period 2010. godine. Broj korisnika Telenora u Srbiji, koji posluje u okviru norveške Telenor grupe, sada iznosi 3.060.736. Udeo Telenora na srpskom tržištu mobilne telefonije po broju korisnika sada je veći od 35 odsto.

„Izuzetno nam je drago što su korisnici pozitivno reagovali na našu tržišnu ponudu, što nam je pomoglo da dodatno ojačamo svoju poziciju na tržištu i uvećamo prihod za gotovo 18 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Ovaj visok rast prihoda u kombinaciji sa stalnim poboljšanjem kontrole i upravljanjem troškova doveo je do porasta nominalne dobiti pre kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) od više od 30 odsto. Na kraju drugog kvartala, renovirano je 50 odsto Telenorove mreže u Srbiji, što je uticalo na porast kapitalnih troškova“, kaže Gabor Kočiš, izvršni direktor finansija u Telenoru d.o.o.

Na globalnom nivou, Telenor je u drugom kvartalu 2011. godine ostvario prihod od 24,4 milijarde norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od 7 odsto. Nominalna dobit pre odbijanja kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 7,5 milijardi norveških kruna, EBITDA marža je 31 odsto, a protok operativne gotovine 5 milijardi norveških kruna. Tokom drugog tromesečja, broj mobilnih korisnika Telenora uvećan je za 8 miliona, i sada iznosi 220 miliona.

Leave a Reply