Operateri

Kroz Telenorovu mrežu isporučeno 28,2 miliona tekstualnih poruka tokom novogodišnjeg slavlja i 1.januara 2010.

Ukupno 28,2 miliona tekstualnih poruka (SMS) isporučeno je kroz Telenorovu mrežu u Srbiji tokom novogodišnjeg slavlja i prvog januara 2010, što je za 19 odsto više nego prošle godine. Samo u satu najvećeg SMS saobraćaja – između ponoći i 1 ujutru 1.januara – poslato je 3,6 miliona poruka.

Korisnici Telenorove mreže poslali su i 29 300 multimedijalnih poruka (MMS) 1.januara. Gotovo 880 000 tekstualnih poruka i 1 600 multimedijalnih poslato je prijateljima, poznanicima i rođacima u inostranstvu.

U redovnim okolnostima, Telenorova mreža omogućava promet od 600 poruka u sekundi, a za vreme novogodišnjeg praznika bila je proširena tako da omogući 2 000 SMS poruka u sekundi.

Telenor je sedmi po veličini mobilni operator na svetu sa 172 miliona korisnika u 14 zemalja, od čega 2,832 miliona u Srbiji. Za tri godine poslovanja u našoj zemlji Telenor je otvorio 43 prodavnice širom zemlje i potpuno obnovio 3G mrežu, koja sada pokriva 250 gradova i manjih mesta, čime je u većem delu zemlje omogućen pristup brzom širokopojasnom Internetu.

Širom sveta Telenor se zalaže za očuvanje životne sredine primenom strateških programa u kojima učestvuje i Telenor u Srbiji. Koncept društvene odgovornosti primenjuje se i kroz rad Telenor fondacije, koja se bavi ulaganjem u kulturu i umetnost, obrazovanjem mladih i podrškom društvenougroženim grupama.

Leave a Reply