Operateri

mobilkom austria grupa: Boris Nemšić odlazi iz Telekom Austria Grupe i postaje predsednik Uprave VimpelComa u Rusiji

Boris Nemšić odlazi iz Telekom Austria Grupe od 31. marta 2009. godine i postaje predsednik Uprave VimpelComa u Rusiji, najavila je danas Telekom Austria Grupa u Beču. Nemšić je bio predsednik Uprave mobilkoma austria od 2000. godine te predsednik Uprave Telekom Austria Grupe od 2006. godine.

– Sa žaljenjem smo prihvatili odlazak Borisa Nemšića. Pod njegovim vođstvom je Telekom Austria Grupa obranila i osigurala svoj vodeći položaj u Austriji uprkos žestokoj konkurenciji i ostvarila međunarodnu prisutnost sa svojim uspešnim kompanijama u još sedam država. Verujem da će Uprava Telekom Austria Grupe i dalje uspešno provoditi postojeću strategiju. Sednica nadzornog odbora će se uskoro održati i imenovati naslednik, izjavio je Peter Michaelis, predsednik nadzornog odbora Telekom Austria Grupe.

– Danas mobilkom austria grupa izvrsno posluje, te je dobro pozicionirana i snažan igrač na telekomunikacionim tržištima srednje, istočne i jugoistočne Evrope. Snažan rast našeg segmenta mobilnih komunikacija naročito tokom 2008. godine, kao i u proteklih deset godina jasan su dokaz potencijala ove Grupe.

mobilkom austria grupa ima snažne timove i uprave u svim svojim kompanijama. Ponosan sam i uveren sam da je Grupa u jedinstvenom položaju za oblikovanje budućnosti u korist svih učesnika – izjavio je Boris Nemšić, predsednik Uprave Telekom Austria Grupe i predsednik Uprave mobilkoma austria komentarišući poslovanje mobilkom austria grupe te dodao: – Premda sam uzbuđen zbog svoje nove uloge, žao mi je što napuštam ovu sjajnu Grupu koja je bila glavni deo mog života od 1997. godine. Posebno se zahvaljujem svim zaposlenima i kolegama, od kojih su mnogi postali moji prijatelji, jer smo zajedno izgradili priču o uspehu mobilkom austria grupe, zaključio je Nemšić.

Leave a Reply