Operateri

Modernizovana MT:S mreža u celoj Srbiji

Mt:s je izvršio projekat modernizacije mobilne mreže u Srbiji, kojim je 3G mreža infrastrukturno i servisno unapređena u najsavremeniju tehnologiju dostupnu u Srbiji – HSPA+, saopštio je danas Telekom Srbija

Nova tehnologija je najnoviji korak u evoluciji ka narednoj 4G tehnologiji i donosi i do 10 puta veću brzinu mobilnog interneta – preko 10 Mb za preuzimanje sa interneta, i preko 3 Mb za postavljanje na internet.

Mt:s je modernizacijom mreže obuhvatio 75 odsto stanovništva Srbije, što podrazumeva sve veće gradove, naseljena mesta i putne pravce.

Brzine mobilnog interneta u modernizovanoj mt:s mreži prevazilaze čak i ADSL pristup, tako što omogućavaju da se brzo i bez zastoja učitavaju audio i video klipovi visoke rezolucije, preuzimaju aplikacije, na internet postavljaju fotografije i video materijal.

Time se obezbeđuje nesmetano korišćenje svih naprednih funkcionalnosti koje nude moderni mobilni uređaji. “Svesni smo da je brz i kvalitetan pristup internetu postao neophodnost za savremenog korisnika mobilne telefonije, nešto što se podrazumeva svuda i uvek, i upravo to želimo da ponudimo našim korisnicima”, izjavio je izvrršni direktor za mrežu “Telekoma Srbija” Filip Banković.

“Mobilni internet je segment mobilne telefonije koji svuda u svetu doživljava najveću ekspanziju, a ‘Telekom Srbija’ je uvek pratio trendove i trudio se da njegovi korisnici osete sve prednosti naprednih tehnologija”, rekao je Banković.

“Telekom Srbija” je prvi telekomunikacioni operator na ovim prostorima koji je još krajem 2010. testirao mogućnosti LTE tehnologije, instalirajući telekomunikacionu opremu tri najveća svetska proizvođača opreme istovremeno, saopštila je ta kompanija.

Testiranja su na najbolji način potvrdila sve mogućnosti nove tehnologije u mobilnoj mreži kompanije “Telekom Srbija”, što znači da mreža može da se unapredi do nivoa nove 4G, odnosno LTE tehnologije.

Leave a Reply