Operateri

mt:s nudi uslugu prenosa broja

Svim korisnicima mt:s-a od 1. jula dostupna je usluga prenosivosti broja, uz mogućnost zadržavanja pretplatničkog broja mobilnog telefona. Za sve koji žele da postanu mt:s korisnici mt:s je obezbedio jednostavan i lak postupak prelaska u mt:s mrežu, uz simboličan trošak za prenos broja u iznosu od 1 dinar.

Zahtev za prenos broja u mt:s mrežu korisnik može podneti na dva načina – u poslovnicama Telekoma Srbija ili na sajtu mt:s-a putem on-line prijave.

Novi mt:s korisnik se može opredeliti za prepaid ili za postpaid tarifne profile, bez obzira na to da li je kod drugog operatora bio prepaid ili postpaid korisnik.

Da bi podneo zahtev za prenos broja, postpaid korisnik prethodno mora da izmiri sva dugovanja prema svom prvom operatoru, uključujući i obaveze iz ugovora, dok prepaid korisnik mora da bude registrovan. Ukoliko prepaid korisnik nije registrovan, a želi da pređe u mt:s mrežu, registraciju može obaviti u nekoj od poslovnica Telekoma Srbija uz davanje na uvid SIM kartice i PUK broja, kao i važećeg ličnog dokumenta.

U roku od dva dana od prijema zahteva, korisnik koji želi da pređe u mt:s mrežu biće obavešten da li su ispunjeni uslovi za prenos broja. Ako je zahtev podnet do 14h radnim danom smatra se zahtevom podnetim tog dan, dok se zahtev koji je podnet posle 14h smatra zahtevom podnetim sledećeg radnog dana.

Novi mt:s prepaid korisnik dobija SIM karticu sa 200 dinara kredita i 200 SMS poruka, a novi postpaid korisnik bonus od čak 6 mesečnih pretplata.

Korisnik koji je već izvršio prenos broja kod drugog operatora, naredni prenos istog broja može da izvrši tek nakon tri meseca od dana kada je izvršen prethodni prenos broja.

2 thoughts on “mt:s nudi uslugu prenosa broja

  1. jugoslovenka

    Pitala bih ”telekom”,zasto nije moguce da kao visegodisnji postpejd korisnik,ne mogu da prekinem da budem postpejd korisnik i predjem na pripejd,s tim da zadrzim broj,jer oko 1000.ljudi ima broj koji imam?,pa ne bi mogli pronaci ako ne zadrzim broj?Nisam zadovljna sa postpejdom,zelim da sa svojim parama raspolazem kako ja zelim,bez uslovljavanja postpejd paketa.Nemam nikakvu ugovornu osobu i telekomu nikada nisam dugovala,obaveze sam uvek placala na vreme,a ugovor mi je istekao,jos pre 3.g.pa ne moram da budem njihov korisnik.
    Zasto ne mogu sa postpejda da predjem na pripejd,uz zadrzavanje istog broja?

Leave a Reply