Operateri

mt:s po peti put uz Noć muzeja

mt:s je po peti put pokrovitelj manifestacije „Noć muzeja” koja će biti održana 19. maja u preko 200 muzeja, galerija i izložbenih prostora u 65 mesta u Srbiji.

Deveta manifestacija „Noć muzeja“ obuhvatiće u Beogradu 67 lokacija sa više od 100 zanimljivih sadržaja, a prvi put će se u okviru ove manifestacije predstaviti Narodna biblioteka Srbije, Prva srpska opservatorija, Dečji muzej, Muzej srpskog lekarskog društva, dok će u Nacionalnoj galeriji biti izložena samo zabranjena „Svečana slika“ Miće Popovića. Ove godine, manifestacija „Noć muzeja“, donosi i pogodnosti, popust na kupljene knjige i besplatno krstarenje Beogradom.

Ana Jovanović, je u ime organizatora manifestacije predložila posetiocima da svoj obilazak započnu od Narodne biblioteke Srbije, koja je pripremila program „Isključite telefone, ovo su tridesete“, ili od Vojnog muzeja gde će biti predstavljene borilačke veštine i oružja ratnika Azije.

Milica Marković, direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija na konferenciji za novinare organizovanoj povodom najave održavanja „Noći muzeja“ izjavila je da program manifestacije postaje sve bogatiji ne samo po sadržaju, već i po uključivanju sve većeg broja institucija u njeno održavanje. „Noć muzeja je dokaz, da smo željni kulture i umetnosti i da želimo da sačuvamo nacionalnu baštinu. Želimo da nas ova manifestacija i nadalje inspiriše i da sledeće godine sve pršti od afirmacije kulturnih vrednosti“, navela je Milica Marković.

Noć muzeja održaće se i u Novom Sadu sa preko 100 sadržaja na 50 mesta u gradu, a šetaće se i po Šapcu, Subotici, Aranđelovcu, Nišu, Bečeju, Valjevu, Titelu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci ali i Bačkoj Topoli, Inđiji, Vranju, Zrenjaninu, Boru,…

Devetoj Noći muzeja, po prvi put, priključili su se Apatin, Gornji Milanovac, Irig, Lepenski Vir i Paraćin.

Leave a Reply