Google Android · Operateri

Nagrađeni pobednici prvog mt:s Android konkursa za đake Matematičke gimnazije

Na svečanosti u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu, dodeljene su nagrade za učenike – autore najuspelijih aplikacija povodom prvog mt:s Android konkursa, koji je za njih organizovan u saradnji sa Telekomom Srbija.

Učenici su od septembra do kraja decembra 2011. godine imali priliku da prijave svoje radove u vidu aplikacija za mobilne uređaje u operativnom sistemu Android™, koje je, potom, ocenjivao žiri u čijem su sastavu bili profesori Matematičke gimnazije i stručnjaci Telekoma Srbija.

Među pristiglim radovima, svojim kvalitetom i originalnošću, kao „najbolja“ izdvojila se aplikacija za dva igrača „Wizz Wars“ pobedničkog tima „AbstractAlgorithm“ čiji su članovi Teodor von Burg i Dragan Okanović.

Takođe veoma inovativna, zanimljiva i „za malo najbolja“, sledi aplikacija „Moj dnevnik“ tima „Mi“ (Rade Špegar, Lazar Arsić i Marko Rakić), uz pomoć koje đaci mogu da vode evidenciju svojih ocena i u svakom trenutku izračunaju prosek. Kao „odlične“, sa izjednačenim brojem glasova, treće mesto dele aplikacija za izvođenje hemijskih eksperimenata na telefonu „MGChemLab“ tima Divine Intervention (Jovan Damjanović, Milena Milošević) i aplikacija za ocenjivanje škola iz cele Srbije „Oceni školu“, Davida Videnovića.

Pobednički tim kao nagradu dobija putovanje na Svetski kongres mobilne telefonije u Barseloni, dok su za ostale obezbeđene nagrade u vidu tablet računara i mobilnih telefona.

Prisutnima su se obratili Milica Marković, direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija i Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije, koji je izrazio zadovoljstvo nastavkom uspešne saradnje sa Telekomom Srbija.

Kao kompanija koja veliku pažnju posvećuje obrazovanju i mladima, ceneći njihovu kreativnost i razvoj novih i originalnih ideja, Telekom Srbija će i u narednom periodu nastojati da podržava Matematičku gimnaziju kroz slične konkurse i mentorske programe.

Leave a Reply