Operateri

Nagrađeno 20 stipendista treće generacije Vip studenata

Konkurs za treću generaciju stipendista kompanije Vip mobile u okviru projekta „Budi Vip student” uspešno je završen odabirom 20 Vip studenata kojima su 30. aprila na svečanom prijemu dodeljena priznanja. Vip stipendisti dobili su kao nagradu školarinu za prvu godinu master ili doktorskih studija na matičnom fakultetu, plaćenu dvomesečnu praksu u kompaniji Vip mobile, posetu centrali Telekom Austrija Grupe u Beču, mentorstvo senior menadžera Vipa, kao i mobilne telefone Sony Ericcson W395 i pripejd SIM kartice sa kreditom. Preostalih 20 učesnika finalne selekcije takođe su na poklon dobili Vip mobilne telefone i SIM kartice.

Vip stipendijama ove godine nagrađeno je sedam studenata Elektrotehničkog Fakulteta u Beogradu, pet studenata beogradskog Fakulteta organizacionih nauka, troje studenata Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, dva studenta Ekonomskog fakulteta u Beogradu, jedan student Saobraćajnog fakulteta u Beogradu i po jedan student Ekonomskog i Elektronskog fakulteta u Nišu.

Nagrade su studentima uručili Roland Haidner, član Upravnog odbora Vipa, Božidar Laganin, državni sekretar u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo i dr Galjina Ognjanov, vanredni profesor  Ekonomskog fakulteta u Beogradu i član žirija. Visoki predstavnici tri fakulteta čiji su studenti učestvovali u projektu, kao i rukovodioci nekoliko sektora u Vipu takođe su prisustvovali svečanosti.

„Uspeh projekta „Budi Vip student” je najbolji dokaz da Srbija ima puno mladih talentovanih ljudi koji su zainteresovani za oblast telekomunikacija. Naša  želja je da akademcima prenesemo znanje i iskustvo koje posedujemo kao član Telekom Austrija Grupe, regionalnog lidera u telekomunikacijama, i da im pružimo mogućnost da se usavršavaju u ovoj oblasti. Vip mobile je u prethodne dve generacije zaposlio osmoro Vip studenata i sigurni smo da će i treća generacija stipendista iskoristiti svoje potencijale i mogućnosti koje im ovaj projekat pruža”, rekao je Roland Haidner, član UO Vipa.

Projekat “Budi Vip student” kompanija Vip mobile je pokrenula je u novembru 2007. godine, sa ciljem da investira u obrazovanje i oblikovanje budućih eksperata u oblasti telekomunikacija na tržištu Srbije. Projekat od samog početka podržavaju Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, univerzeti i fakulteti sa pravom učešća u projektu i brojnih studentskih organizacija. U prve dve generacije Vip studenata uloženo je 250.000 evra, dok Vip u treću generaciju ulaže 120.000 evra.

Leave a Reply