Operateri

Normalizovan saobraćaj u mreži mt:s u Kraljevu nakon zemljotresa

Posle zemljotresa koji je pogodio područje Centralne Srbije, infrastruktura Telekoma Srbija ostala je uglavnom neoštećena, što omogućava funkcionisanje fiksne telefonije, dok su u mreži Mobilne telefonije Srbije zabeleženi prekidi u saobraćaju, koji će u potpunosti biti normalizovan u popodnevnim časovima.

Usled nestanka električne energije, tokom noći i u prepodnevnim časovima bio je onemogućen rad ukupno 37 baznih stanica mobilne telefonije, što je delimično remetilo rad mreže mt:s, u razlicitim vremenskim periodima. Do 12h je uspostavljen rad većine baznih stanica, tako da trenutno samo 3 bazne stanice ne rade, pa se može reći da je stanje normalizovano.

Ekipe Telekoma Srbija od jutros rade na premošćivanju problema u radu mobilne telefonije izazvanog nedostatkom struje. Zbog bojazni od novih prekida napajanja, u rad se puštaju mobilni agregati na baznim stanicama koje pokrivaju najgušće naseljena mesta, kako funkcionisanje mreže mt:s u narednim danima ne bi zavisilo od eventulno novih prekida električne energije. Istovremeno, ekipe Telekoma Srbija skeniraju stanje na terenu opštine Kraljevo, kako bi se utvrdilo da li je došlo do prekida bakarnih kablova fiksne telefonije, odnosno eventualnih padova telefonskih stubova. Za sada takvih saznanja nema.

Leave a Reply