vip-beach-masters
Operateri

Nova Vip Beach Masters sezona kreće iz Novog Sada

Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije, šestu godinu zaredom, organizuju Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, koje se ove godine održava u 10 gradova.

Šesto Vip Beach Masters – Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, počinje turnirom u Novom Sadu, na plaži Štrand. Kvalifikacioni mečevi u muškoj i ženskoj konkurenciji biće na programu u petak, 21. juna, dok će se mečevi glavnog turnira, uz učešće osam muških i osam ženskih ekipa, igrati u subotu i nedelju, 22. i 23. juna. Za novosadski turnir prijavilo se ukupno 65 ekipa u obe konkurencije, od čega čak 27 dolazi iz grada domaćina.

vip-beach-masters

Ovog leta Vip Beach Masters se organizuje u čak 10 gradova Srbije, a pored Novog Sada, domaćini turnira biće i Bačka Palanka, Užice, Aranđelovac, Bač, Veliko Gradište, Kanjiža, Temerin, Kraljevo i Beograd. Mečevi Vip Beach Volley lige će se igrati sve do beogradskog finala 31. avgusta, a ulaz na sve turnire je i ove godine besplatan.

 

Pored nadmetanja za šampionsku titulu, naši najbolji odbojkaši i odbojkašice na pesku boriće se i za vredne nagrade iz ukupnog nagradnog fonda od 25.000 evra, koje je obezbedila kompanija Vip mobile. Novi prvaci i prvakinje Srbije u bičvoleju izboriće se za trofej na beogradskoj Adi Ciganliji, gde će se od 28. do 31. avgusta održati finalni turnir.

 

Da će ovo leto u Srbiji biti u potpunosti u znaku odbojke na pesku, govori i podatak da će se treću godinu zaredom na novosadskoj plaži Štrand okupiti najbolje muške ekipe starog kontinenta na Evropskom šampionatu –  Masters serije, koje se održava od 16. do 20. jula. Pored toga, naša zemlja će po prvi put ove godine biti i domaćin CEV kontinentalnog kupa za mlade – kvalifikacija za Olimpijske igre mladih, koji će se takođe održati u Novom Sadu 19. i 20. jula. Srbija će tako ugostiti i mlade nade ovog sporta, koji će se boriti za plasman na najznačajnije takmičenje za sportiste starosti od 14 do 18 godina koje se održava pod okriljem Međunarodnog olimpijskog komiteta.

 

Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije će i ove godine organizovati Vip Beach Masters školu odbojke za decu uzrasta do 14 godina u svim gradovima u kojima se održavaju turniri. Posle velikog interesovanja u prethodne dve godine, tokom kojih je više od 2000 mališana prošlo kroz školu odbojke, naš legendarni odbojkaški reprezentativac Vladimir Grbić ponovo će najmlađima širom Srbije pokazivati tajne jednog od najdinamičnijih sportova sa loptom.

 

Vip Beach Masters podržali su ZTE, Opel, Hypo Alpe Adria, Las Vegas,  Aqua Viva, Clipsy DaCapo, JKP Gradsko zelenilo Novi Sad, Ada Ciganlija, kao i gradovi u kojima se turniri održavaju, a kompanija Wiener Stadtische osigurala je ceo turnir.

Leave a Reply