Operateri

Novosađani prešli 2717 kilometara i preko Telenora obezbedili sredstva za unapređenje sportskih i rekreativnih kapaciteta

Građani Novog Sada pobednici su takmičenja na spravama za vežbanje koje simuliraju tri olimpijske discipline – biciklizam, veslanje i trčanje. Za svoj grad osvojili su sredstva za unapređenje sportskih i rekreativnih kapaciteta, zahvaljujući Telenoru, generalnom sponzoru Olimpijskog tima Srbije i Olimpijskom komitetu, kao nagradu za aktivno uključivanje i podršku Olimpijskim igrama, pokušaju da se ostvari što bolji rezultat, promociji olimpijskih i sportskih vrednosti i zajedništva.

U žestokoj konkurenciji gradova, u takmičenju u kome su učestvovali još i građani Niša, Subotice i Kragujevca, Novosađani su prešli 2717 kilometara. Za nagradu se borilo blizu 2000 ljudi u sva četiri grada, koji su se trudili da na spravama za vežbanje pređu, pretrče ili odveslaju što veći broj kilometara.

„Takmičenje u olimpijskim disciplinama bio je još jedan od načina da pokažemo našim sportistima u Londonu da ih podržavamo, a Kragujevčani, Subotičani, Nišlije i Novosađani su zajedno istakli da je olimpijski duh, zajedništvo, prijateljstvo i fer plej nešto što postoji kod svih nas. Ovakvom aktivacijom želeli smo da svim građanima približimo Olimpijske igre. Uspeli smo da učesnike ujedinimo u istom cilju – da se bore za svoj grad, onako kako se sportisti bore za svoju zemlju“, rekla je Dina Janevski, direktor marketinga Telenora.

Cilj takmičenja bio je i da građani pređu 2000 kilometara, što je približna udaljenost od Srbije do Londona, a svi učesnici u takmičenju uspeli su da ovu razdaljinu, makar i simbolično, pređu više od 3,5 puta.

Zbog velikog interesovanja u Nišu, Kragujevcu i Subotici, zahvaljujući Telenoru i OKS-u, građani će i tokom ove nedelje imati priliku da vide rekorde u različitim olimpijskim disciplinama, a vikendom imaju priliku sa trenerima da se u njima i oprobaju. Svi zainteresovani na licu mesta mogu da saznaju i nešto više o određenoj disciplini i rekordu preuzimanjem QR koda koji vodi na sajt Trivia (www.trivia.rs) koji nudi informacije o tim sportovima.

Kompanija Telenor je drugi ciklus zaredom generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije, dok u pripremama za Olimpijske igre u Londonu dodatno stipendira 12 srpskih sportista.

Leave a Reply