Operateri

Otvoren konkurs za studentske stipendije kompanije “Vip mobajl”

Ministar za telekomunikacije i informaciono društvo u Vladi Republike Srbije Jasna Matić prisustvovala je danas otvaranju konkursa za treću generaciju stipendista kompanije “Vip mobajl” u okviru projekta “Budi Vip student” koji će trajati do 20. februara.

Matić je tom prilikom objasnila da će stručni žiri kroz tri eliminacione faze krajem aprila izabrati 20 novih studenata kojima će biti pružena prilika da u toj kompaniji steknu i usavrše svoje znanje iz oblasti telekomunikacija.

Ona je podsetila na to da resorno ministarstvo podržava ovu akciju od samog početka, kao i saradnju između investitora, univerziteta i mladih ljudi.

Matić je istakla da je za mlade ljude koji završavaju fakultete u zemlji posao u telekomunikacionim kompanijama u Srbiji jedan od najboljih mogućih izbora u karijeri jer omogućava napredak, praćenje tehnologija, stalno usavršavanje i relativno dobre finansijske uslove.

Član Upravnog odbora “Vip mobajl” Darko Parun istakao je da ova kompanija želi da unapredi znanje budućih stručnjaka u oblasti telekomunikacija tako što će im preneti znanje i iskustvo koje “Vip mobajl” poseduje.

Prema njegovim rečima, na ovaj način je omogućeno mladima da svoje znanje i talenat iskoriste u svojoj zemlji.

Parun je objasnio da pravo učešća na konkursu imaju redovni studenti završnih godina osnovnih studija Elektrotehničkog, Matematičkog, Saobraćajnog, Ekonomskog, Mašinskog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, kao i srodnih fakulteta u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Najboljih 20 studenata dobiće plaćenu školarinu za prvu godinu master ili doktorskih studija na matičnom fakultetu, dvomesečnu plaćenu letnju praksu u “Vip mobajlu”, putovanje u Beč i posetu centrali Mobilkom Austrija grupe i Telekoma Austrija, mentorstvo senior menadžera Vipa, kao i Vip telefone i sim kartice.

Takođe, Matić je najavila i da će Vlada najverovatnije na sednici koja će biti održana u četvrtak, 21. januara, razmatrati ponudu “Telenora” za dobijanje licence za drugog operatora fiksne telefonije.

Leave a Reply