Operateri

Pankovu dodeljeno priznanje Vip poziva

Gradimiru Pankovu, umetničkom direktoru Velikog kanadskog baleta iz Montreala, uručena je večeras nagrada „Vip poziva“, koju po četvrti put dodeljuju Beogradski festival igre i Vip mobile. Priznanje je umetniku uručio Dejan Kastelic, direktor/CTO kompanije Vip mobile, nakon izvanrednog nastupa kanadskih plesača, u prepunoj sali Sava Centra, sa komadom „Minus jedan“.

Nagrada „Vip poziva” se dodeljuje našim cenjenim baletskim umetnicima koji su postigli impresivnu karijeru van Srbije, kao priznanje za njihov dugogodišnji rad i stvaralaštvo pružajući im mogućnost da ponovo zablistaju u gradu u kojem su napravili svoje prve plesne korake.

Dejan Kastelic, Aja Jung, Gradimir Pankov

Gradimir Pankov je igrao u svim jugoslovenskim baletskim trupama, a najduže je bio angažovan u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Nakon uspešne igračke karijere u Nemačkoj, Pankov je radio kao pedagog i umetnički direktor nekoliko prestižnih baletskih kompanija, među kojima se izdvajaju Holandski plesni teatar, Kulberg balet, Veliki balet Ženeve i Nacionalni balet Finske. Dolaskom u Veliki kanadski balet iz Montreala, nastavlja popularizaciju širokog spektra plesnih formi i nastavlja da vodi baletsku kompaniju koja svetskoj publici donosi vrhunsku igru najpoznatijih koreografa našeg vremena.

 

Komad „Minus jedan“ biće 12. aprila izveden i u Novom Sadu, tako da će i publika u Srpskom narodnom pozorištu uživati u nastupu kanadskih umetnika.

Leave a Reply