Operateri

Popust na mesečnu pretplatu uz PlatiMo i E-račun servise

Svi Telenorovi postpejd korisnici koji u periodu do 29. februara 2012. aktiviraju uslugu E-račun i plaćaju svoj Telenor račun uslugom PlatiMo, ostvaruju popust od 20 odsto na mesečnu pretplatu u narednih 6 meseci. Korisnik automatski aktivira popust na pretplatu za naredni mesec, u toku 6 meseci meseci, svaki put kada telefonski račun plati mobilnim telefonom putem Platimo usluge. Prvo plaćanje mesečnog računa PlatiMo uslugom korisnik mora izvršiti do 20. marta 2012. godine.

Na primer, korisnik ima aktivirane usluge e-račun i PlatiMo. Korisniku u januaru putem PlatiMo servisa na telefon za plaćanje stiže decembarski Telenor račun (za prethodni obračunski period). Plaćanjem računa za decembar PlatiMo uslugom, korisnik automatski aktivira popust od 20% na mesečnu pretplatu za februar (za naredni obračunski period) i februarski račun sa pretplatom umanjenom za 20 odsto korisnik dobija u martu.

E-račun omogućava korisnicima da mesečni račun, umesto u papirnoj formi, dobiju u elektronskoj, na mejl adresu. Na portalu Moj Telenor potrebno je da korisnik navede mejl adresu na koju će mu stizati račun. Tada će mu biti poslat link na kome se potvrđuje aktivacija. Svi koji se priključe, dobiće i priliku da besplatno šalju poruke sa portala na telefone u okviru Telenor mreže. Na ovaj način se štedi papir i štiti životna sredina.

PlatiMo uslugu moguće je koristiti nezavisno od tipa mobilnog telefona. Potrebno je samo da korisnik u Telenorovoj prodavnici zameni staru SIM karticu novom, sa digitalnim sertifikatom, i poveže sertifikat sa svojim tekućim računom u nekoj od partnerskih banaka: Komercijalna, Raiffeisen, Erste i Credit Agricole.

Telenor je obezbedio platformu koja omogućava sigurnu i brzu transakciju novca uz visok stepen zaštite podataka. PlatiMo servis je moderna zamena za papirni novac i platne kartice. Koristeći ovaj servis, korisnik može da obavi plaćanja mesečnih računa za Telenor, kupuje na Internetu ili prebacuje novac drugim PlatiMo korisnicima.

PlatiMo usluga nije dostupna korisnicima paketa „Prenesi i dopuni“.

6 thoughts on “Popust na mesečnu pretplatu uz PlatiMo i E-račun servise

 1. GoRun

  Ja sam pre 2-3meseca bio da aktiviram ovu uslugu u Telenoru mi kazu ma neee to ne radi kako treba nema nista od toga…

 2. Milutin

  Ja sam bio kod MTS pa upravo zbog ove usluge sam presao kod Telenora. Otisao sam u u moju ekspozituru i tamo sam morao da predam u ruke moj telefon, pa je se prvo sef raspitivao o cemu se tu radi, zvao centralu, dobio neka uputstva i navodno aktivirao uslugu, aktivirao ovaj servis (potpisao pristupnicu), medjutim to nije funkcionisalo.
  Posle nekoliko meseci ja sam ponovo otisao u telenor i to reklamirao, cinovnik je nesto proveravao i konstantovao da kartica kuju sam ja imao nije upotrebljiva – izgorela je, i da moram da uzmem drugu. Naravno prihvatioo sam i uzeo drugu karticu, naravno naplatili su mi, ali ni danas to ne radi.
  Toliko!

 3. Aleksandar

  Slična usluga postoji u Nišu gde građani koji imaju MTS karticu dobijaju m-pin i omogućeno im je plaćanje komunalnih usluga putem mobilnog telefona, a iznos koji odobre za plaćanje skida im se sa računa koji su prijavili nezavisno od banke. SMS poruka im stiže na telefon sa iznosom zaduženja a korisnik odgovara da li račun plaća u celosti, delimično ili ga ne plaća. Ceo sistem funkcioniše besprekorno i za njega znaju komunalna preduzeća i objedinjene naplate u mnogim gradovima ali iz raznoraznih razloga nisu zainteresovana da omoguće svojim korisnicima ovu uslugu. Bitno je da zainteresovani građani postave pitanje kada će u njihovom gradu biti uvedena ova svima korisna usluga. Na taj način bi kočničari razvoja shvatili da treba da menjaju svoje navike i da je konačno potrebno zauvek zaboraviti na sliku beskonačnih redova za čekanje gužvi i svađa na šalterima.

 4. Данило

  Нема ту ни „с“ од сигурног плаћања ако теби издају сертификат који наводно тебе представља. Само систем од два кључа где страна лица виде само јавни кључ (и исти могу да потпишу) може данас да то обезбеди.

 5. Boki

  Momci, ne znam šta da vam kažem. Koristim, funkcioniše i prezadovoljan sam. Ovaj mesec je stigao i račun sa popustom :). Istina, usluga je nova pa sam i ja morao malo da se pripremim pre odlaska da je aktiviram. Ali tako je bilo i se e-bankom, karticama ….

Leave a Reply