Operateri

Predsednik UO Vip mobile donirao specijalnu kompjutersku tehnologiju za terapiju mališana sa posebnim potrebama u Sremčici

Aleksander Šperl, predsednik Upravnog odbora kompanije Vip mobile, uručio je danas specijalnu kompjutersku tehnologiju koja se koristi u terapiji dece sa posebnim potrebama, kao lični poklon mališanima u Domu za decu ometenu u razvoju „Sremčica“.

G. Šperl se, naime, odrekao novčanog dela nagrade „Ćirilo 2009“ austrijskog „Menadžment kluba“ u iznosu od 5.000 evra, koju je u septembru dobio kao najbolji mladi austrijski menadžer u istočnoj i jugoistočnoj Evropi, i kompletan iznos donirao za kupovinu opreme.

„Smatram svojom obavezom da pomognem kada i koliko god mogu i zato mi je drago ako sam ovom donacijom doprineo da mališani iz Sremčice steknu iste uslove za obrazovanje kao njihovi vršnjaci u svetu. Svedoci smo brojnih prednosti koje savremene tehnologije donose u oblasti telekomunikacija, a ovo je dobar primer kako mogu biti iskorišćene i u terapeutske svrhe“, rekao je Aleksander Šperl uručujući donaciju.

Donacija je realizovana u saradnji sa nevladinom organizacijom „maliVEliki ljudi“ koja od 2003. godine, u okviru programa „malaVElika IGRA“, radi na uvođenju računarske tehnologije kao terapeutskog metoda za razvoj motorike i percepcije dece sa posebnim potrebama.

Leave a Reply