Operateri

Prekid signala mt:s-a na Centralnom Kosovu

Korisnici Mobilne telefonije Srbije na teritoriji centralnog Kosova, kosovskog pomoravlja i Metohije, ostali su u petak bez signala mobilne telefonije, nakon što su predstavnici tamošnjih vlasti uz zaštitu policije, bez prethodne najave i obrazloženja, demontirali, uništili i zaplenili opremu na jedanaest baznih stanica Telekoma Srbija na tom području.

Kako demontirane bazne stanice predstavljaju glavna čvorišta za distribuciju mobilnog signala ka drugim baznim stanicama, van funkcije je dodatnih 14 baznih stanica. Signal Mobilne telefonije Srbije trenutno je dostupan za korisnike na severu Kosova.

Prema informacijama zaposlenih Telekoma Srbija sa terena, potpuno su uništene dve bazne stanice u selima Gušterica i Plemetina, a zaplenjena je oprema sa baznih stanica u Sušici, Babinom mostu, Ranilugu, Vrbovcu, Novom brdu i Rekovcu. Takođe, oprema je demontirana i sa tri bazne stanice na području Peći. Procena pričinjene štete biće utvrđena u narednim danima.

Telekom Srbija smatra da se ničim ne može opravdati uskraćivanje prava na komunikaciju kako srpskom tako i albanskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji, kao i nasilje nad imovinom i poziva nadležne institucije da zaštite interese kompanije i njenih korisnika.

Leave a Reply