Operateri

Prijavljeno čak 225 ideja na konkursu “Vip Android izazov”

Najkreativnije programere očekuju vredne nagrade u ukupnom iznosu od 20.000 evra

Konkurs ,,Vip Android izazov’’ je ušao u drugu fazu u kojoj je zadatak programera koji su registrovali svoje ideje da do 31. januara Vipu i Android marketu  pošalju gotove aplikacije. Konkurs je naišao na ogromno interesovanje pa se prijavilo čak 669 programera sa 225 ideja za aplikacije, tzv. vidžete ili poboljšanja.

,,Broj učesnika i kvalitet prijavljenih aplikacija prevazišao je sva naša očekivanja, što potvrđuje da Srbija ima veoma talentovane programere koji su u stanju da obogate Android market domaćim aplikacijama’’, rekao je Aleksander Šperl, predsednik UO Vip mobile.

Autori najboljih 14 aplikacija će u martu osvojiti vredne nagrade iz ukupnog fonda od 20.000 evra, od kojih će pobedniku pripasti novčani iznos od 10.000 evra za najkreativniju aplikaciju koja ima lokalnu primenljivost.

Vip mobile je u decembru prošle godine prvi u regionu raspisao konkurs „Vip Android izazov“ za razvoj aplikacija za Android platformu, koji je otvoren za sve građane Srbije starije od 18 godina.

Talentovani pojedinci, timovi, kompanije, škole ili fakulteti mogli su da pošalju svoje ideje za aplikacije kako bi učestvovali u konkursu i, kao programeri,  takođe dobili popust od 10.000 dinara na kupovinu bilo kog telefona sa Android platformom iz Vipove ponude. Za nagrade će se vrednovati najbolje ideje za aplikacije, njihova inovativnost i primenljivost na domaćem tržištu.

Sve registrovane aplikacije će biti na raspolaganju za besplatno ,,skidanje” sa Android marketa svim korisnicima Android telefona širom sveta. Android market trenutno sadrži više od 23.000 korisnih aplikacija, prema sajtu Androlib.com.

Više informacija o konkursu ,,Vip Android izazov” možete pronaći na sajtu http://android.vipmobile.rs/. Sva pitanja o konkursu pošaljite na [email protected]. Za razvoj aplikacija posetite www.android.com. Za biblioteku raspoloživih Android aplikacija posetite www.androlib.com.

Leave a Reply