Operateri

Promene u Upravnom odboru Vip mobile

Aleksander Šperl postavljen za izvršnog direktora za komercijalne poslove A1 Telekom Austrija od avgusta 2010. godine. Tanasis Kacirubas je njegov naslednik na poziciji predsednika Upravnog odbora Vip mobile.

Takođe, u Vip dolazi Petra Štangl kao novi izvršni direktor za marketing. Kacirubas i Štangl su novi članovi Upravnog odbora Vipa, uz Rolanda Hajdnera, izvršnog direktora za finansije i Darka Paruna, izvršnog direktora za tehniku.

Aleksander Šperl je juče postavljen za izvršnog direktora za komercijalne poslove kompanije A1 Telekom Austrija, nakon tri i po godine uspešnog poslovanja na mestu predsednika Upravnog odbora i izvršnog direktora za marketing Vip mobile. Šperl će novu poziciju preuzeti u avgustu ove godine.

Pod Šperlovim vođstvom kompanija Vip mobile, najveća grinfild investicija u Srbiji do danas, zabeležila je izvanredan rast uprkos izazovnom poslovnom okruženju. Za manje od tri godine komercijalnog poslovanja, Vip danas uslužuje oko 1.2 miliona korisnika i zauzima tržišno učešće veće od 12%. Vip je prvi operater koji je na tržište uveo inovacije poput Blekberija iz Vodafona ili telefone sa Android platformom. Vipov tim je izgradio visoko kvalitetnu mrežu koja danas svojim signalom pokriva 98% teritorije i postavlja nove standarde u pogledu orijentacije ka korisniku i usluga.

Šperl je 2009. godine izabran za najboljeg mladog austrijskog menadžera u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Dva puta za redom je proglašen za jednog od deset najuticajnijih stranih menadžera u Srbiji.

,,Rad u Srbiji sa ovako visoko motivisanim timom stručnjaka i menažera za mene je predstavljao veliku privilegiju. Vip mobile će sigurno nastaviti da ostvaruje uspehe i ubuduće!’’, prokomentarisao je Šperl. Vezano za novu poziciju, on kaže: ,,Unapred se radujem što ću zajedno sa austrijskim timom doprineti razvoju kompanije A1 Telekom Austrija.’’

Tanasis Kacirubas će naslediti Aleksandera Šperla

Tanasis Kacirubas (Thanasis Katsiroubas), menadžer u oblasti mobilnih komunikacija sa velikim međunarodnim iskustvom, će naslediti Aleksandera Šperla na poziciji predsednika Upravnog odbora Vip mobile. Ovaj izvršni menadžer, poreklom Grk, je već 15 godina u industriji telekomunikacija, a svoje bogato iskustvo je sticao radeći za nekoliko mobilnih operatera u Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi. Između ostalog, Tanasis Kacirubas je bio na poziciji predsednika Upravnog odbora kompanije “Globul”, drugog najvećeg mobilnog operatera u Bugarskoj.

,,Nakon što su Aleksander Šperl i njegov tim uspešno postavili poslovanje kompanije, nastaviću istim putem i posvetiti se daljem jačanju Vipove pozicije na srpskom tržištu. Unapred se radujem saradnji sa visoko motivisanim timom i ostvarenju uspeha zajedničkim trudom!’’, kaže Tanasis Kacirubas povodom svog postavljenja. Kacirubas se školovao u Sjedinjenom Američkim Državama. Poseduje dve tehničke diplome bostonskog univerziteta Nortistern, kao i zvanje MBA.

Petra Štangl, izvršni direktor za marketing u Vipu

Petra Štangl je krajem aprila postavljena na mesto izvršnog direktora za marketing kompanije Vip mobile. Ona se pridružila Upravnom odboru ovog mobilnog operatera sa pozicije zamenika direktora za marketing mobilkom austrija. ,,Moj glavni cilj je da doprinesem uobličavanju uspeha kompanije putem usluga koje će biti orijentisane ka korisnicima i sa inovativnim proizvodima poput ,,pametnih’’ telefona, kao i da privučem još više korisnika i obezbedim njihovu vernosti našem brendu.’’, kaže Petra Štangl.

Petra Štangl je studirala poslovnu administraciju na univerzitetu u Regensburgu i društveno ekonomske nauke na univerzitetu u Insbruku. Svoju karijeru u mobilkom austrija je započela kao stariji menadžer Sektora za odnose sa privatnim korisnicima. Nakon što je radila na brojnim pozicijama, 2007. godine postaje rukovodilac Sektora marketinga za privatne korisnike, sa odgovornošću za brendove A1, BFREE i bob. Od početka ove godine, radila je na poziciji zamenika direktora marketinga mobilkom austrija.

Leave a Reply