Operateri

Rast korisnika i prihoda kompanije Vip mobile, poslovni rezultati za prvih devet meseci 2013. godine

Vip je tokom prvih devet meseci ove godine ostvario prihod od 15.2 milijardi dinara  što je porast od 15% u odnosu na isti period 2012. godine.  Koristeći isto poređenje, devetomesečna dobit pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) na kraju septembra 2013. uvećana je za 40% do sume od 5.5 milijardi dinara. Vipu se pridružilo više od 1.9 miliona korisnika, tako da tržišno učešće kompanije sada iznosi 20.9%.

,,Vip nastavlja da raste u svim poslovnim segmentima najviše zahvaljujući poverenju postojećih i novih korisnika koji se sve češće opredeljuju za smart uređaje i doprinose povećanju saobraćaja u našoj mreži. Od januara 2007. godine do kraja septembra 2013. godine u poslovanje smo uložili 789.9 miliona evra, uključujući i iznos za kupovinu licence. Vip je i dalje najveći grinfild investitor u Srbiji. Samo tokom prvih devet meseci ove godine investirali smo 41.6 miliona evra. Naš prioritet ostaje unapređenje kvaliteta Vip mreže i ponuda novih usluga za sve segmente korisnika’’, izjavio je Andreas Graf, direktor/CEO Vip mobile.

vip

Kompanija zapošljava više od 900 domaćih stručnjaka čija je prosečna starost 32 godine, a usluge su dostupne na 300 prodajnih mesta širom Srbije, uključujući 78 Vip centara.

 

Vip je član Telekom Austrija Grupe, vodeće telekomunikacione kompanije u Centralnoj i Istočnoj Evropi, koja je u prvih devet meseci ove godine ostvarila prihode od 3.13 milijardi evra. Grupa posluje u 8 zemalja regiona, zapošljava oko 16.200ljudi i ima više od 23.8 miliona korisnika.

Leave a Reply