Operateri

Sedmu godinu za redom resorno ministarstvo za telekomunikacije podržalo projekat „Budi Vip student“

Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, prisustvovala je danas svečanoj ceremoniji dodele diploma sedmoj generaciji Vip studenata, pri čemu je u uvodnom obraćanju studentima istakla:

„Telekomunikacije su sektor sa izuzetno velikim potencijalom za zapošljavanje mladih stručnjaka i ovakvi projekti su pravi način da se studenti iz prve ruke upoznaju sa funkcionisanjem jedne multinacionalne kompanije i procene da li su spremni da profesionalnu karijeru razvijaju u tako zahtevnom i kompetitivnom okruženju. Nadogradnja akademskog znanja kroz dokazivanje u praksi predstavlja najbolji put za kreiranje budućih eksperata u telekomunikacijama“.

budi vip student

U okviru projekta „Budi Vip student“, za plaćenu dvomesečnu letnju praksu izabrano je dvadeset najuspešnijih studenata završnih godina osnovnih studija  sa državnih fakulteta IT, tehničke i biznis orijentacije. Proces selekcije počeo je u novembru prošle godine, a na konkurs se prijavilo 116  studenata čiji je prosečna ocena tokom studija iznad 8.

„Strateški cilj naše kompanije je da kontinuirano ulaže u razvoj svojih zaposlenih i budućih stručnjaka u telekomunikacijama kako bismo među njima dobili buduće lidere sposobne da pomeraju granice srpskog tržišta kroz izgradnju najkvalitetnije mobilne mreže, pružanje inovativnih proizvoda i usluga, kao i najboljeg korisničkog iskustva. Ovo je jedinstvena prilika za talentovane i predane studente da razviju svoje potencijale, kao i da se dokažu u pravom poslovnom okruženju“, istakao je Dejan Turk, direktor/ CEO kompanije Vip mobile.

Pored stručnog usavršavanje iz oblasti telekomunikacija, studentima će biti omogućeno i učešće na tri edukativna seminara iz oblasti menadžmenta i poslovnih veština, a kompanija Vip ih je  nagradila i notebook računarima i smart telefonima iz njihove najnovije ponude. Na projektu „Budi Vip student“, do sada je učestvovalo 117 Vip studenata, a čak njih 17 je dobilo zaposlenje u kompaniji Vip mobile.

Leave a Reply