vip
Operateri

Snažan rast poslovanja Vip mobile tokom 2012.

Korisnička baza kompanije Vip je porasla za 13.2% na više od 1,8 miliona korisnika tokom 2012, a tržišno učešće iznosilo je 17.6% na kraju decembra prošle godine.

Prihodi su porasli za 24% na 18.1 milijardi dinara, a dobit pre kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) je za čak 72% viša u poređenju sa istim periodom 2011. godine i iznosi 5.5 milijardi dinara. Porast je direktan rezultat činjenice da sve više korisnika bira Vip za svog mrežnog operatera, a kompanija beleži i jasan rast postpejd segmenta, kako privatnih tako i poslovnih korisnika. Dodatno, nastavlja se trend da više od polovine svih prenetih brojeva u Srbiji, preko 114.000 njih, dolazi u Vip mrežu.

vip
„Uprkos makroekonomskim uslovima i pojačanoj konkurenciji, Vip je među najbrže rastućim operaterima u regionu, i nastavićemo da nudimo inovativne proizvode i usluge za najbolju vrednost za novac korisnicima u Srbiji. Tokom 2012. godine rasla je potražnja za smart telefonima, tabletima i laptop računarima u okviru naših tarifa, kao i internet saobraćaj. Daljim ulaganjima u naše poslovanje, mrežu i konkurentne ponude u ovoj godini pokušaćemo da privučemo još više korisnika da nam se pridruže.“, izjavio je Tanasis Kacirumpas, direktor/CEO Vip mobile.

Vip ostaje najveći grinfild investitor u Srbiji i od 2007. godine uloženo je više od 748 miliona evra, uključujući iznos za licencu. Samo tokom prošle godine Vip je uložio 6.5 milijardi dinara, najvećim delom u najsavremeniju 2G i 3G mrežu, otvaranje novih poslovnica širom Srbije i u sisteme za brigu o korisnicima.

Leave a Reply